A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére a hónap végéig lehet pályázni három régióból, Dél-Dunántúlról, Közép-Dunántúlról és Nyugat-Dunántúlról. A rendelkezésre álló keret a három regionális operatív programban (DDOP, KDOP, NYDOP) együttesen 4,25 milliárd forint. Ebből a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) becslése szerint 40 projekt kaphat európai uniós támogatást.

A kiírásra költségvetési szervek és intézményeik, nonprofit szervezetek, szövetkezetek, Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű nonprofit vagy profitorientált gazdasági társaságok, vállalkozások és egyéni vállalkozások pályázhatnak. Az elnyerhető összeg 20–450 millió forint. Többféle attrakció fejlesztését tartalmazó pályázat esetén az igényelhető maximális támogatási összeg Dél-Dunántúlon megvalósuló projekt esetén 450 millió, Közép-Dunántúlon 300 millió és Nyugat-Dunántúlon 200 millió forint. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 30–85 százaléka lehet. Jó hír a pályázóknak, hogy a kiírás keretében előleg is kapható. Ennek maximális mértéke a megítélt támogatás 40 százaléka lehet.

A pályázati felhívás fő célja turisták igényeinek megfelelő színvonalú turisztikai termékek kialakítása, ennek eredményeként az attrakciók látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése, valamint a szezo-nalitás mérséklése. A kiírás keretében fő szabályként olyan projektjavaslatok támogathatók, amelyek a Balaton kiemelt üdülőkörzet Dél-, Közép- vagy Nyugat-Dunántúl régió területére eső részén valósulnak meg.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a projekt fizikai befejezését követő öt évig az adott régióban fenntartja és üzemelteti. Fontos kikötés borturisztikai fejlesztés esetén, hogy a pályázó tagja legyen a fejlesztés helye szerint illetékes borútegyesületnek. Tagságát minimum a fenntartási időszak végéig fenn kell tartani, és erre kötelezettséget kell vállalnia. Amennyiben turisztikai szolgáltatások fejlesztéséről van szó, a pályázónak gondoskodnia kell a támogatott szolgáltatás legalább évi öt hónapos üzemeléséről.

A pályázatokat az adott régió regionális fejlesztési ügynökségéhez kell benyújtani 2010. március 30-ig.

Forrás: vg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.