Kerékmosó Fürker

A Vidékfejlesztési Program keretében 8,7 millió forint értékű uniós és hazai támogatást nyert el a FÜRKER Kft. baromfitartó telep járványvédelmi rendszereinek fejlesztésére.

A Vidékfejlesztési Program baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására meghirdetett pályázatán elnyert 8.707.602 forint értékű vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósult a Fürker Kft. erzsébeti baromfitartó-telepének járványvédelemhez kapcsolódó korszerűsítése. A projekt keretében infrastrukturális fejlesztésként kiépítésre került egy 1000 méteres kerítésrendszer a telep körül, emellett kialakításra került egy kerékmosó medence. A három 12x25 m-es kazaltakaró mellett beszerzésre került 2 darab pulsFOG ködképző készülék és 2 darab Laser Pro magasnyomású mosóberendezés is. A megfelelő vízfertőtlenítés érdekében egy TwinOxide vízkezelő került telepítésre. A támogatás intenzitása 50%.

A FÜRKER Kft. 2013-ban alakult átalakulással a 2001-ban alapított FÜRKER Bt-ből, a tevékenysége 100%-ban baromfitartás. Az erzsébeti telepet 2002-ben vásárolták meg, kizárólag broiler csirke tartásával foglalkoznak, jelenleg a kisebb baromfitartó telepek közé tartozik, de fontos szerepet tölt be a régióban.

A különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenésének kockázata számos technológia alkalmazásával csökkenthető, ezek beszerzésének, és kiépítésének elősegítése a VP2-4.1.1.7-20 kódszámú “Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című felhívás célja. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 30 millió Ft. A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.