IMG 2179A vidékfejlesztési program keretében 84,32 millió forintos európai uniós és hazai támogatásban részesült Birkás István terménytároló fejlesztéséhez

A projekt keretében a meglévő terménytárolók korszerűsítése és a kapacitás bővítése történt meg egy további tároló kialakításával, kerítés létesítésével és egy napelemes rendszer telepítésével. A fejlesztés részeként beszerzésre került továbbá egy teleszkópos rakodógép is. A fejlesztés a kapacitásbővítés révén elősegíti a jobb minőségű helyi termék előállítását és szakszerű tárolását, ezáltal biztosítva a szélesebb körű piacra jutást.

Birkás István 1998 óta folytat mezőgazdasági tevékenységet Vas megyében, Oszkó településen. A csaknem 180 hektáros gazdaság szántóföldből, rétből, valamint gyümölcsösből áll. A két fő tevékenység a gyümölcstermelés a Birkás Pálinka Kft. számára, valamint tömegtakarmány előállítása búzából, kukoricából, repcéből, árpából, szójababból és cukorrépából. A támogatás teljes összege 84.315.871 forint, mely a teljes projekt 50%-a.

A „VP2-4.1.2-16 Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat keretében többek között új épületek építésére, a meglévő építmények korszerűsítésére, energiahatékonyság fejlesztésére és eszközbeszerzésre lehetséges támogatást igényelni. A támogatás összege egyéni projektek esetében maximum 100 millió forint.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.