rsz 20200723 125326

297,45 millió forint hazai és európai uniós támogatást nyert el a jászberényi székhelyű FLEX-COOP Kft., speciális futógörgő gyártásának korszerűsítésére és kapacitásbővítésére. 

A GINOP-1.2.1-16-2017 pályázat keretében támogatott projekt során a görgőgyártó munkaállomások és a görgőgyártás hulladékát újrahasznosító rendszer került telepítésre a társaság jászberényi telephelyén 594.892.000 Ft-os beruházással, melynek 50%-át az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította a Széchenyi2020 program keretében. A beruházás eredményeképpen a HDPE görgőgyártás gyorsabb és hatékonyabb lett. A termékkör bővülhetett az amerikai piacról felmerült igényeket is kielégítő, szélesebb mérettartományú görgőkkel, mely előrelépés meghatározó a cég exportjának növeléséhez.

A Flex-Coop Kft. 1986-ban alakult, egyedi gépgyártás tevékenységgel. Az azóta eltelt 3 évtizedben a gépgyártásban elsők közé került Magyarországon. A társaság a 90-es évektől többször vett részt komplett gyárak, üzemek, technológiák transzfereiben is. Speciális HDPE görgőgyártásban nincs versenytársa hazánkban. A jelen beruházással érintett EU-ROLLER márkanéven forgalomba kerülő speciális futógörgővel, mely 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott, jelentős beszállítói a nemzetközi bányaiparnak, cementgyáraknak, hulladékfeldolgozóknak, erőműveknek és más külszíni, vagy poros technológiát alkalmazó cégeknek. Termékük folyamatos fejlesztésével többek között Ausztráliába, az USA-ba, Indonéziába, Chilébe, Oroszországba, Ukrajnába Kínába valamint Németországba és Finnországba is exportálnak. A nemzetközi kereskedelmi részvétel intenzitása jelentős, növekedő tendenciát mutat. Az exportból származó árbevétel aránya, az elmúlt években 30% feletti volt. A cég export árbevételének 90%-a görgőgyártásból származott (58% ausztrál, 12% ukrajnai, 1% amerikai, 8% európai piacról). A cég fő fejlődési potenciálja az egyedi görgőkben található, melyek a nemzetközi piacokon egyre növekvő kereslettel bírnak. A folyamatos technológia korszerűsítésük, fejlesztésük és nagyobb kapacitású előállításuk a Flex-Coop Kft. elsődleges vállalatpolitikai célja.

A GINOP-1.2.1-16-2017 „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázat célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése. A pályázat célcsoportjába azon vállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadottérték növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 25.000.000 Ft, maximum 500.000.000 Ft a támogatási intenzitás 35-50%.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.