borszőlő

Megvalósult Dóka Éva borászati fejlesztését célzó projektje, melyhez a Vidékfejlesztési Program keretében 16,21 millió forintos Európai Uniós és hazai támogatás volt biztosított. 

A Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termékek feldolgozását támogató pályázatán elnyert 16 214 700 forintos vissza nem térítendő támogatása borászat korszerűsítéséhez, eszközparkjának fejlesztéséhez járult hozzá. A kedvezményezett a támogatás révén megvalósuló projekt keretébentárolókapacitását növelte 5 db tárolótartály beszerzésével és ezek gépészeti kialakításával, továbbá a fejlesztés részét képezte 2 db erjesztő tartály beszerzése és egy napkollektoros rendszer kialakítása is. A támogatás mértéke a projekt teljes költségének 50%-a.

A projekt megvalósulásának helyszíne Tekenye, ahol Dóka Éva egyéni vállalkozóként folytatja borászati tevékenységét. Dóka Éva korábban is sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Program keretében, támogatást nyert el többek között a VP3-4.2.2-16 Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatásafelhívások keretében is.

A VP3-4.2.1-4.2.2-18-os kódszámú, „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázat célja a mezőgazdasági termelők élelmiszer-feldolgozáshoz és borászati tevékenységek kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása, így segítve őket hozzá tevékenységük gazdaságos folytatásához. A pályázat keretében lehetséges volt a termeléshez kapcsolódó eszközök gépek, technológiai rendszerek beszerzése, valamint a tevékenységet szolgáló épületek kivitelezése és korszerűsítése is. A támogatás összege egyéni projekt esetében az élelmiszer-feldolgozásban maximum 500 millió, a borászatban 200 millió forint lehetett, a támogatás intenzitása Pest megyében 40%-os, az ország többi részén 50%-os volt.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.