20170810 153708 small3

26,5 M forint európai uniós támogatást nyert el a Kislődi Római Katolikus Plébánia és Kislőd Község Önkormányzatának konzorciuma a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16-os kódszámú, "Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés" című pályázaton. 

A fejlesztés célja a műemlék római katolikus templom külső felújítása. Az elsődleges cél a falak nedvesedésének megszüntetése, a vakolat, bádogos szerkezetek javítása, továbbá a barokk stílustól elütő nyílászárók, felújításra, cseréje. Az ázott falak letisztításra és szárításra kerülnek, majd a lábazatra szellőztető rendszer kerül. A homlokzaton elváló vakolat eltávolításra kerül a beruházás során, majd eredeti receptúra alapján kerül pótlásra. Továbbá a festés, és a torony párkányán bádogozás javítása valósul meg. Mindemellett, az épület akadálymentesítése is fontos célkitűzés, amely keretein belül az épületbe való bejutást egy mobil rámpa segíti majd, a nyugati bejárat mellett egy akadálymentes parkoló kialakítása történik. Az energetikai korszerűsítés napelemes rendszer kiépítésével történik.

Kislőd Veszprém megyében található község. A 2011. évi népszámlálási adatok alapján 868 fő vallotta magát római katolikus vallásúnak a településen, amely évente 1200 látogatószámot jelenthet. A közösség sokoldalúságát mutatja a civil szervezetek aktív jelenléte. Kislődön 5 db civil szervezet működik: Kislődi Football Club, Kislődi Hunor Vadásztársaság, Kislődi Német Nemzetiségi Kultúráért Egyesület, Kislődi Óvodáért Iskoláért Alapítvány, Kislődi Polgárőr Egyesület.

A felhívás célja a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések által, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való hozzáférés javítása a közösségi terek létrehozásával és fejlesztésével. Az igényelhető támogatások összege a járások besorolásától függően 30 millió és 50 millió Ft közti összeg lehet, a támogatás intenzitása pedig szintén a járások szerint 75-95% közötti.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.