Doka Eva pres01

13,06 millió forint támogatást nyert el Dóka Éva a VP3-4.2.2-16-os kódszámú "Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása" című pályázaton. A támogatásnak köszönhetűen korszerű borászati technológiák kerülnek beszerzésre.  

A fejlesztés célja korszerű borászati technológia beszerzése. A fejlesztés indoka, hogy a 19 ha-ra növekedett szőlészet meglévő eszközállománya nem képes korszerűen és hatékonyan ellátni a megnövekedett területből származó igényeket. A projekt keretében 1 db bogyózógép, 1 db szaturáló gép, 1 db présgép és 6 db fahordó kerül beszerzésre, ami a jelenleg alulméretezett feldolgozó kapacitás növelését, fejlesztését célozza meg. A fejlesztés során egy 12,24 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre. A napelemes fejlesztéssel a borászat energiaigényének 96,5% része megújuló energiából fedezhető lesz. Továbbá, innovatív mobil applikációs és online értékesítés kerül kidolgozásra. 

A borászat egy olyan, gyorsan növekvő vállalkozás, amely területét, 2005-ös megalakulása óta, a 12 hektár borszőlő területet 7 hektárral növelték, így jelenleg 19 hektár területen gazdálkodnak. A folyó- és üveges borok eladásán kívül szőlő eladással is foglalkoznak. A megszokott értékesítési módszereken túl a fesztiválokon való részvételt is preferálják, emiatt nem csak térségi, hanem országos hatáskörű fesztiválokra is eljutnak a boraik. Szortimentükre elsősorban az illatos borok a jellemzőek, de emellett fahordós borokat is készítenek. Főként fehér- és rozé borok előállításával, kisebb tételben vörös borokkal foglalkoznak, szőlő fajtáik: a nektár, a sárga muskotály, a szürkebarát, és az olaszrizling, a pinot blanc, továbbá a cabernet franc, illetve a pinot noir. A jelenlegi projekt teljes költsége 33 147 497 Ft, amelyből az elnyert támogatás 13 057 135 Ft. A projekt hatásaként termékbővítésre kerül sor, gyöngyöző bor és vörösborok minőségi előállítását tervezik, valamint vállalják, hogy 1 fő munkahelyet hoznak létre.

A VP3-4.2.2- 16 pályázati felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelőnek minősülő, továbbá a nem mezőgazdasági termelőnek minősülő, de legfeljebb mikro-, illetve kisvállalkozás méretű borászati üzemek számára borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítéséhez, illetve építéssel járó fejlesztési beruházásokhoz. A beruházás célja lehet kifejezetten az energia-, és más erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése, illetve megújuló energiaforrás alkalmazása. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 200 millió Ft. A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép- magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.