20171027 162936

22,7 millió forint támogatást nyert el Bő Község Önkormányzata a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” pályázaton komplex egészségházának fejlesztésére. A támogatásnak köszönhetően megújul a háziorvosi rendelő és az iskolaorvosi rendelő. 

A projekt célja, hogy Bő településen a háziorvosi szolgálatnak helyt adó orvosi rendelő épületének a fejlesztésére kerüljön sor, továbbá a iskolaorvosi rendelő fejlesztésére is lehetőség nyíljon, annak érdekében, hogy Bő, Gór, Chernelházadamonya és Mesterháza településeken, minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények szolgáltatásai. Ezzel összhangban a háziorvosi rendelő alapellátáshoz kapcsolódó helyiségek felújítása, átépítésére kerül sor. Továbbá napelemek telepítése, akadálymentesítés, valamint egészségügyi szolgálatok/szolgáltatások fejlesztése is a projekt részét képezi. Jelen fejlesztés hatásaként az alapellátások hatékonyabb, fenntarthatóbb keretek között (olcsóbb rezsijű épület, magasabb színvonalú vonzó épített környezet, több szolgáltatás) fognak üzemelni.

Bő község Vas megyében, a Sárvári járásban található 728 fős település. A Bőben fejlesztendő egészségház Bő, Gór, Chernelházadamonya és Mesterháza ellátási körzeteket is fejleszti, amivel 1.070 főt érint. Bő község korábban is több pályázati konstrukcióban vett részt, támogatást nyert többek között az „Óvoda energetikai fejlesztése” című projektre a KEOP-2015-5.7.0 „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” pályázaton, vagy a TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívás keretében is.

A TOP-4.1.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” pályázat az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza, különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandósok, nők, gyerekek és fiatalkorúak, fogyatékkal élők és idősek. Az alapellátáshoz sorolt szolgáltatások fejlesztésének keretében a háziorvosi szolgálatnak – felnőtt, gyermek, vegyes praxis –, a fogorvosi szolgálatnak, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásnak és a védőnői szolgáltatásoknak helyt adó épületek, épületrészek fejlesztésére, új építésére, továbbá a nem iskolai épületekben működő iskolaorvosi rendelők infrastruktúra fejlesztésére is lehetőség. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás intenzitása 100%-os.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.