20171026 122712

A fejlesztés célja Zalacsány Község Önkormányzat egy meglévő, korszerűtlen épületének külső- és belső felújítása, továbbá akadálymentesítése. Az épület új funkciója Ifjúsági Klub lesz. A projekt részét képezi a külső felújítás, mely során megvalósul a vakolás, héjazatcsere, bádogozás, cseréptető felrakása, teljes hőszigetelés és nyílászárócsere. Ezen kívül napelemes rendszer kerül a tetőre, a fűtés ennek köszönhetően elektromos fűtéssel, infrapanelekkel válik biztosítottá. Az összesen 14,56 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást Zalacsány Község Önkormányzata, valamint a Zalacsány-Örvényeshegyi Hagyományőrző Alapítvány által alkotott konzorcium nyerte el a Vidékfejlesztési Program keretében. 

Zalacsány 993 fős település Zala megyében, a Keszthelyi járásban. A község meglehetősen közel fekszik olyan turisztikai vonzerővel rendelkező városokhoz, mint Hévíz, Keszthely, vagy Zalaszentgrót. A település 1990-től dinamikus fejlődésnek indult. Sok középülettel és lakóházzal gyarapodott a falu, és napjainkban is számos fejlesztés zajlik. Zalacsány Község Önkormányzata korábban is részt vett több pályázat konstrukción, 2017-ben támogatást nyert el például a TOP program keretében a középületek napelemes áramtermelő rendszereinek kiépítésére, valamint a Balatoni Fejlesztési Tanács által kezelt pályázaton közösségi park építésére.

A VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása és a vidéki települések vonzóbbá tétele. Ehhez olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések szükségesek, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való hozzáférés javítása a közösségi terek létrehozásával és fejlesztésével. A támogatás összege a „vidéki térségek településképét meghatározó épületek külső rekonstrukciójáról és energetikai korszerűsítéséről” szóló 2. célterületen maximum 50 millió Ft, intenzitása 75% és 95% között lehet.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.