20171026 111523

20,5 millió forint hazai és európai uniós támogatást nyert el Zalacsány Község Önkormányzata a TOP-3.2.1-15 "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" pályázaton. Összesen 3 épületre kerül napelemes rendszer, a Csány László Általános Iskolára egy 15 kW-os rendszer, a Polgármesteri Hivatal épületére egy 12 kW-os rendszer, a Csány László Óvodára pedig egy 5 kW-os rendszer. Az önkormányzat pályázatát a palyazatihirek.eu oldalt üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. készítette el.

A projekt célja az Önkormányzat tulajdonában lévő épületek energetikai korszerűsítése megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek telepítésével. A fejlesztés eredményeként az épületek villamos energiaigényét saját forrásból tudják kielégíteni, így a fenntartás szempontjából kedvező, költséghatékony módon üzemelő épületek lesznek. Emellett fontos a fejlesztés környezetkímélő hatása, a projekt hozzájárul a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentéséhez. A beruházás 2017. augusztusában kezdődik és 2017. decemberében fejeződik be. 

Zalacsány Község Önkormányzata több pályázat konstrukción vett részt 2017-ben. Az önkormányzat támogatást nyert el többek között a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett településképi pályázaton az ifjúsági klub felújítására ahol szintén a teljes áramellátás napelemek segítségével lesz megoldott, valamint egy, a Balatoni Fejlesztési Tanács által kezelt pályázaton közösségi park létrehozására kapott jelentős támogatást.

A zalacsányi iskolába és az óvodába összesen 93 gyermek jár, a polgármesteri hivatal pedig egy, a település lakói által gyakran látogatott épület, így a fejlesztés a település teljes lakosságát érinti.

A TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” pályázat célja az önkormányzati épületek illetve infrastrukturális létesítmények energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, mely tevékenységek a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálják. További cél a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata, amely a 2020-as évre kitűzött 14,65%-os megújuló energia részarányhoz járul hozzá.

A pályázat keretében az energiahatékonyság növelésére irányuló fejlesztések, valamint a megújuló energia-felhasználáshoz kapcsolódó fejlesztések támogathatóak. Az igényelhető támogatás 100%-os intenzitású.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.