A Tatai Ipari Parkban közel egymilliárd forintos költséggel vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat épített fel a Fiwi-Hűt Kft., a beruházás lehetővé teszi, hogy a jelenlegi harmincfős létszámot duplájára bővítsék – mondta el a német tulajdonú vállalkozás ügyvezetője az MTI-nek.

Gyenes Sándor tájékoztatása szerint az 1994 óta Tatán működő társaság korábbi telephelyéről augusztus végén költözik át az új, zöldmezős beruházásban épült, 1600 négyzetméteres csarnokba.

A palyazatihirek.eu honlapot is működtető NLC Tanácsadói Csoport Kft. közreműködésével a beruházás 93,5 millió Ft támogatást kapott a Darányi Ignác Terv forrásaiból 2013-ban.

A cég fő tevékenysége a lőtt nagyvadak, így gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz és muflon felvásárlása és teljes körű feldolgozása. Országos vadbegyűjtő hálózatot alakítottak ki, 150 helyen nulla Celsius fokos hűtőtelepet működtetnek, innen speciális kamionok szállítják a vadhúst Tatára.  Mivel a vadon élő állatokat nem vágják, a vadtestek kizsigerelve, előhűtve kerülnek az üzembe, ahol állatorvosi, egészségügyi vizsgálat előzi meg a további feldolgozást – ismertette Gyenes Sándor.

A feldolgozás után a termékek egy részét előhűtötten értékesítik, illetve mínusz 40 fokos gyorsfagyasztás után mínusz 20 fokon tárolják.
Az ügyvezető hozzátette, a Fiwi-Hűt Kft. tavaly 2100 tonna vadhúst vásárolt fel. Elsősorban uniós tagállamokba exportáltak, de Moszkvába is jelentős mennyiséget értékesítettek. Az értékesítés nettó árbevétele 2012-ben meghaladta az 1,6 milliárd forintot.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.