investment g4f68951e9 640Az OTP Bank Helyi Gazdaságfejlesztési pályázat keretében települési önkormányzatok és önkormányzati konzorciumok vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a helyi gazdaság élénkítését vagy a fenntarthatóságot célzó fejlesztési terveinek megvalósítására. 

Az OTP Bank Nyrt., együttműködve a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (továbbiakban: TÖOSZ) pályázatot ír ki az integrált fejlesztési terveket készítő önkormányzatok számára terveik gazdasági megalapozottsága, finanszírozhatósága, fenntarthatósági szempontú alátámasztása, részletes kidolgozása céljából és a helyi gazdaságfejlesztés jó gyakorlatainak kialakítása érdekében. A pályázat eredményeként a benyújtott települési tervek innovatív és adaptálható üzleti, pénzügyi elemei megvalósításához az OTP Bank egyszeri támogatást nyújt. A felhívás célja a települési fejlesztési tervek fenntarthatósági-finanszírozhatósági feltételeinek megalapozása, kidolgozása, illetve az önkormányzatok és a helyi gazdasági szereplők együttműködésével megvalósítandó, integrált fejlesztési tervek sikeres, jó gyakorlatainak kialakítása és az Európai Uniós (TOP Plusz) források megszerzéséhez szükséges települési tervek pénzügyi alátámasztása.

A felhívásra kérelmet nyújthatnak be a városi és nagyközségi jogállású települések önkormányzatai, vagy az önkormányzat részvételével alakított helyi konzorciumok, melyeknek tagjai lehetnek vállalkozások, intézmények és akár civil szervezetek is.

A konzorciumban induló pályázókat az önkormányzat képviselheti a pályázaton. Az indulásnak nem feltétele, hogy a pályázó az OTP Banknál vezesse pénzforgalmi számláját.

A pályázaton támogatást szerző nyertes pályázóknak vállalniuk kell, hogy 2023. november 30. napjáig a megpályázott projektet, illetve a kapcsolódó vállalt fejlesztési tervet a helyben szokásos módon az önkormányzat saját tervei közé felveszi és ezt dokumentumokkal igazolja. Vállalják továbbá, hogy 2023. december 8. napjáig elszámolnak a kapott támogatással – illetve az esetleges saját forrással –, a pályázat kiírójához írásban eljuttatott összefoglalóban a nevükre kiállított és a kiíróhoz igazoltan beérkezett számlák alapján.

A nyertes pályázók utófinanszírozás útján vissza nem térítendő támogatást kapnak díjazásként.

Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

I. kategória: Fenntartható közösség

Pályázhatnak olyan projektelemekkel, amelyeknek kiadáscsökkentő, és/vagy bevételt termelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie, és amelyek a közép-és hosszú távú környezeti és gazdasági fenntarthatóságot biztosítják a település egésze számára. Itt mutathatják be energiahatékonysági, racionalizációs, vagy a körforgásos gazdaságot erősítő elképzeléseiket. Lakosságmegőrző-bővítő beavatkozások is támogathatóak, amelyek bizonyítottan javítják a helyi lakosság életminőségét, a település lakosság-megtartó képességét. Előnyben részesíthetőek a település közvetlen térségi környezetére is kiható programok és tervek. A kategóriában adható díjak a tervek kulcselemeinek megvalósításához nyújtanak működési és/vagy beruházási hozzájárulást.

II. kategória: Fejlődő helyi gazdaság

Benyújthatóak azok a települési tervek, amelyek a helyi gazdasági szereplők – beleértve az önkormányzatot, gazdasági társaságait és intézményeit is - üzleti potenciáljának, kapacitásainak, értékesítési lehetőségeinek növelését, javítását szolgálják. Pályázhatnak hagyományos és innovatív eszközökkel, mint például ipari parkok, inkubátorházak, szolgáltató-és értékesítési közösségek, helyi termelői piacok stb. A kategóriában adható díjak az egyes tervelemek megvalósításához nyújtanak egyszeri beruházási célú támogatást.

A pályázat kiírója a fenti két kategória mindegyikében külön-külön (összesen tizenkettő kiosztható díj) az alábbi helyezéseket és díjazásokat hirdeti meg bruttó 25-25 millió Ft (összesen bruttó 50 millió Ft) értékben:

I. helyezés: 8 000 000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
II. helyezés: 6 000 000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
III. helyezés: 4 000 000 Ft bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
IV. helyezés: 3 000 000 Ft bruttó támogatási összeg) – kategóriánként
V. helyezés: 2 000 000 Ft bruttó támogatási összeg) – kategóriánként

Különdíj: 2 000 000 Ft bruttó támogatási összeg) – kategóriánként

A pályázat előregisztrációs szakasza 2022. május 9-én indul, melynek célja kizárólag a figyelem felkeltése. Ebben a szakaszban lehetőség van előregisztrációra 2022. augusztus 31-ig, mely azonban nem feltétele a pályázat benyújtásának.

A pályázatot 2022. szeptember 1. és 2023. február 24. között, kizárólag online, a weboldalon lehet benyújtani. 

A pályázatok beadására hat hónap áll rendelkezésre, amelyek végső beküldési határideje: 2023. február 24. napja (23:59).

A felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.