road work gf77dc3277 640

A Magyar Falu Program keretében önkormányzatok pályázhatnak utak, hidak, azok környezetében lévő nyílt és zárt vízelvezető rendszerek, illetve kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztésének támogatására akár 45 000 000 Ft-ig terjedő értékben.

 A pályázat célja a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, a településkép, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása. Egyrészt az ingázók mindennapjainak megkönnyítésére szolgál a tervezett fejlesztés, másrészt az aktív kikapcsolódást kedvelő turistákat is kiszolgálja. 

 A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

• Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő, vagy ez alatti, a 2021. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján; 
• Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: azok a társulások, amelyeknek a fejlesztés helye szerinti tagtelepülésen (projekt megvalósulási helyszínén) az állandó lakosságszám 5000 fő, és ez alatti, a 2021. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.
 
A pályázat keretében önállóan megvalósítható, támogatható tevékenységek:
 Belterületi és/vagy külterületi:
 • Utak építése, felújítása, szilárd burkolattal2 történő ellátása, portalanítás, valamint földút kaviccsal vagy kőzúzalékkal történő leszórása, földút szilárd burkolattal való ellátása; 
• hidak építése, felújítása, korszerűsítése. 
• Kerékpárforgalmi létesítmények építése, felújítása az alábbiak szerint: o az önkormányzatok 100%-os tulajdonában lévő belterületi és külterületi kerékpárforgalmi létesítmények építése és felújítása; o a Magyar Állam tulajdonában (a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében) lévő kizárólag belterületi kerékpárforgalmi létesítmények felújítása. Kerékpárforgalmi létesítmények tekintetében a jelen kiírás a meglévők felújítását és az újonnan létesítendő kerékpárforgalmi létesítmények szilárd burkolattal történő kiépítését támogatja.  
• önkormányzati tulajdonú utak, járdák, hidak, kerékpárforgalmi létesítmények környezetében lévő nyílt és zárt vízelvezető rendszerek felújítása, korszerűsítése, kialakítása. 
 
A pályázat keretében egy vagy több, fizikailag összefüggő vagy nem összefüggő út és/vagy híd, vagy kerékpárforgalmi létesítmény, vagy nyílt és zárt vízelvezető rendszerek építésére, felújítására, fejlesztésére és az ezekhez kapcsolódó, önállóan nem támogatható tevékenységek megvalósítására van lehetőség támogatást igényelni.
 
A támogatás 100%-ban előfinanszírozással történik.
 
A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege 45 000 000 forint, amely vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású hazai támogatás.
 
A támogatási kérelmet 2022. január 03. és 2022. február 08. között lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton, az elektronikus benyújtó felületen keresztül. 
 
A pályázati felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.