girl 4584714 640

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatot hirdetett a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található települések klímaváltozás mérséklését és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő beruházásaira, ahol lehetőség nyílik akár 40 millió forintos támogatás igénylésére, 60-100% intenzitás mellett. 

A pályázati felhívás célja a klímaváltozás mérséklését és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő beruházási elemek, zöldfelületi fejlesztések megvalósítása a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben.

A pályázati felhívás a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein megvalósuló fejlesztések támogatását szolgálja az alábbi témákban:

  • „A” célterület: Klímaváltozás környezeti hatásait mérséklő önkormányzati közterületi fejlesztések támogatása.
    • Települési közterületek fejlesztése, zöldfelületek kialakításának, rehabilitációjának támogatása
    • Parti sétányok kialakítása, fejlesztése
  • „B” célterület: Környezettudatos, közterület karbantartását szolgáló elektromos eszközök
    • Járművek beszerzése, valamint a hozzájuk kapcsolódó nem nyilvános töltőpont kiépítése.
  • „C” célterület: Partvédőművek fejlesztése (Strandok területén partvédőmű fejlesztés nem támogatható!)
  • „D” célterület: Felhagyott temetők, kegyeleti parkok rehabilitációja
  • „E” célterület: Helyi értékeket bemutató és/vagy közösségfejlesztést célzó közterületi fejlesztések

 

Pályázatot nyújthatnak be,

  1. a BKÜ településeinek helyi önkormányzatai; 
  2.  az a. pontban szereplő települések helyi önkormányzatainak 100%-os tulajdonában lévő vagyonkezelő, településüzemeltető gazdasági társaságai.

A jelen pályázati felhívás keretében egy település vonatkozásában legfeljebb két pályázat támogatható abban az esetben, ha az egyik pályázat a B célterületre szól, a másik pályázat pedig az A, C, D, E célterületek valamelyikére. A B célterület a feltöltő felületen is elkülönítésre került. Egy pályázó maximum két pályázatot nyújthat be abban az esetben, ha az egyik pályázat a B célterületre szól, a másik pályázat pedig az A, C, D, E célterületek valamelyikére. A B célterület a feltöltő felületen is elkülönítésre került.

Egy pályázaton belül csak egy támogatási célterületre lehet pályázni.

A támogatás mértéke az A, C, D és E célterület esetén:

  1.  Parti települések (kivéve Aszófő1) és az 1.800 főt meghaladó számú állandó lakossal rendelkező nem parti települések részére a projekt elszámolható összköltségének maximum 65%-a; 
  2. A legfeljebb 1.800 fő állandó lakossal rendelkező nem parti települések és Aszófő részére a projekt elszámolható összköltségének maximum 90%-a.
  3.  Egyedi lista szerinti települések (helyi adóbevétel, népesség csökkenés és a forrásszerzési képesség alapján leggyengébb státuszú települések) a projekt elszámolható összköltségének maximum 100%-a.

A támogatás mértéke a B célterület esetén:

  1. Parti települések (kivéve Aszófő) és az 1.800 főt meghaladó számú állandó lakossal rendelkező nem parti települések részére a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 60%-a;
  2. A legfeljebb 1.800 fő állandó lakossal rendelkező nem parti települések és Aszófő részére a projekt elszámolható összköltségének maximum 80%-a.
  3. Egyedi lista szerinti települések (helyi adóbevétel, népesség csökkenés és a forrásszerzési képesség alapján leggyengébb státuszú települések) a projekt elszámolható összköltségének maximum 80%-a.

A támogatás minimum és maximum értéke valamennyi célterület esetén:

  1. minimum 3 millió Ft – maximum 40 millió Ft a parti települések (kivéve Aszófő) és az 1.800 főt meghaladó számú állandó lakossal rendelkező nem parti települések részére.
  2. minimum 1 millió Ft – maximum 12 millió Ft a legfeljebb 1.800 fő állandó lakossal rendelkező nem parti települések és Aszófő részére;
  3. minimum 1 millió Ft – maximum 12 millió Ft az egyedi lista szerinti települések (helyi adóbevétel, népesség csökkenés és a forrásszerzési képesség alapján leggyengébb státuszú települések) részére.

A pályázó működési forrásának nem minősülő visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás – vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatok elektronikus feltöltésére 2021. július 19. 10:00 órától nyílik lehetőség.

I. értékelési határnap: 2021. szeptember 15. 24.00 óra
II. értékelési határnap: 2021. november 15. 24.00 óra.

A felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.