water pipe 2852047 640

Kiírásra került a Belügyminisztérium lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására szolgáló pályázata. A pályázat keretében települési önkormányzat nyújthat be támogatási kérelmet ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás szolgáltatás támogatására és az egészséges ivóvíz ellátás alternatív megoldásainak támogatására. A pályázat keretösszege 4,5 milliárd Ft.

A támogatás célja azon települések támogatása, amelyek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kibocsátott víziközmű-szolgáltatói engedéllyel rendelkező, vagy a MEKH által közérdékű üzemeltetőként kijelölt víziközmú-szolgáltató által végzett lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei a víziközmű-szolgáltatás lakossági felhasználásából szármázó árbevételét jelentősen meghaladják. Továbbá az előirányzat szolgál részbeni fedezetül az egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatai ráfordításának támogatására is azon települési önkormányzatok esetében, amelyek az illéteks népegészségügyi szerv határozata alapján 2020. évben kötelesek voltak a településen élők részére az egészséges ivóvízet zacskós vagy palackos kiszerelésében eilletve tartálykocsis szállítással biztosítani.

Pályázatot települési önkormányzatok nyújthatnak be. Több települést ellátó víziközmű-rendszer esetén, ha pályázati gesztor önkormányzat kerül kijelölésre, a pályázati gesztor önkormányzat minősül pályázónak.

A támogatás két cél megvalósításához vehető igénybe:

  1. lakossági közmű ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás szolgáltatás támogatása
  2. egészséges ivóvízzel való ellátás ideiglenes módozatainak ellentételezése

A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető. A pályázat keretösszege 4,5 milliárd Ft.

Az a) pályázati cél esetében a megítélésre kerülő támogatás mértéke a benyújtott pályázatok alapján az egyes igények tekintetében a lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás szolgáltatás fejlagos ráfordításai támogatásának odaítélésénél figyelembe vehető tényleges küszöbértékek, továbbá a rendelkezésre álló keretet meghaladó igény esetén a támogatásban részesíthető pályázónkénti támogatási összegek egységes mértékben történő csökkentésének függvénye.

A b) pályázati cél esetében a megítélt támogatás mértéke a benyújtott pályázatok alapján az egyes igények tekintetében az ideiglenes ivóvízellátás támogatásának odeítélésénél figyelembe vehető jogszerű igények függvénye.

A pályázatok benyújtására 2021. május 25-ig van lehetőség.

Bővebb információ itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.