Mohács komp 2

Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium önkormányzati pályázata kompok, révek fenntartásának, felújításának támogatására, a pályázat keretösszege 390 millió Ft, melynek kimerüléséig lehet támogatási kérelmet benyújtani.

Pályázatot azok az önkormányzatok nyújthatnak be, amelyeknek a tulajdonában vagy üzemeltetésében vannak kompok és révek, vagy amelynek közigazgatási területén az említett eszközöket közforgalmú, közútpótló jelleggel, érvényes engedélyek birtokában üzemeltetik.

A pályázat keretében az alábbi két tevékenység támogatható:

1. A meglévő közforgalmú, közútpótló folyami révek, kompok és az azokhoz szükséges parti létesítmények, kiszolgáló utak fenntartási, felújítási, fejlesztési munkálatainak, valamint kivételes esetben új eszközök beszerzésének támogatása

2. A méltányolandó kistérségi foglalkoztatás-politikai szempontok esetén a működtetés támogatása

  • kizárólag a bevétellel nem fedezett működtetési költségekhez nyújtható támogatás, amelyre csak olyan települési önkormányzat nyújthat be pályázatot, amely a komp és révközlekedéshez szociálpolitikai menetdíj-támogatást vesz igénybe, továbbá a településen az átkelés alanyi jogon nem ingyenes

Egy átkelőhely hajózásra alkalmas úszólétesítményének fenntartására, felújítására, fejlesztésére, továbbá a működtetés támogatására csak egy települési önkormányzat pályázhat.

A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás nyerhető el. A támogatás mértéke, intenzitása a szükséges összeg legfejlebb 80%-a. A beérkezett pályázatok a rendelkezésre álló keretösszeg mértékéig kaphatnak támogatást. Az egy átkelőhelyre jutó támogatás adott évi mértéke nem haladhatja meg a rendelkezésre álló keret 15%-át.

A pályázatok elektronikus rögzítésének és a Kincstár felé történő elektronikus megküldésének határideje 2021. április 7. 24:00 óra.

A felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.