renovate 3293498 640

A Pénzügyminisztérium meghirdette az önkormányzatok étkeztetési fejlesztéseket támogató pályázatát. Támogatási kérelmet a települési önkormányzatok nyújthatnak be új főzőkonyhák lértehozására vagy már meglévő, az önkormányzat tulajdonában álló konyhák felújítására.

A pályázat célja, hogy forrást biztosítson az önkormányzati tulajdonú (ideértve az önkormányzati vagyonkezelésben lévő állami tulajdont is), fenntartású és működtetésű bölcsődei vagy óvodai gyermekétkeztetést szolgáló főzőkonyha, befejező konyha, melegítő-tálaló konyha, és kapcsolódó kiszolgáló létesítmény létrehozása vagy bővítése, fejlesztése érdekében.

Az önkormányzat tulajdonában álló főzőkonyha kapacitásbővítésre, fejlesztésére, valamint melegítőkonyha felújítására a költségvetési törvény 2. melléklet 1.4.1 Intézményi gyermekétkeztetés támogatása jogcím szerinti támogatásban részesülő települési önkormányzat nyújthat be pályázatot. Új főzőkonyha létrehozására valamennyi települési önkormányzat nyújthat be pályázatot.

Pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

 

  • új főzőkonyhák létrehozása
  • az önkormányzat tulajdonában álló főzőkonyhák kapacitásbővítése, fejlesztése, valamint
  • melegítőkonyhák felújítása

 

A pályázat keretében továbbá támogatható még:

  • Konyhai eszközök beszerzése
  • Az önkormányzat által műkdötetett a fejlesztéssel érintett konyhához közvetlenül kapcsolódó, a konyhával egy helyrajzi számon lévő étkező, étterem kapacitásbővítése, felújítása, akadálymentesítése, új étkező, étterem kialakítása

 

Pályázat kizárólag, költségvetési szerv keretei között működő konyha/étkező fejlesztésére nyújtható be, egyéb - így önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. vagy vállalkozó által üzemeltetett - a konyha/étkező fejlesztése nem támogatható. Amennyiben a pályázat benyújtásakor az önkormányzat az étkeztetésről vásárolt szolgáltatással gondoskodik, úgy vállalnia kell, hogy a beruházás megvalósítását követően kizárólag saját költségvetési szerv keretei között működtetett konyhával biztosítja a feladatellátását. Melegítőkonyha (tálaló- és/vagy befejező konyha) felújítása esetén is vállalni szükséges a fent leírt kötelezettséget, azaz a beruhását követően vásárolt szolgáltatással nem lehet ellátni a melegítőkonyhát (tálaló- és/vagy befejező konyhát), ott kizárólag a saját (főző)konyhából hozott ételeket lehet felszolgálni.

A pályázaton vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A maximális támogatási igény új főzőkonyhák létrehozása és az önkormányzat tulajdonában álló főzőkonyhák kapacitásbővítése, fejlesztése alcélok esetében pályázónként 100 millió Ft azzal, hogy az egy bölcsődei vagy óvodai ellátásban részesülő étkeztetni tervezett gyermekre számított igény nem haladhatja meg 800 000 Ft-ot. 

A melegítőkonyhák felújítása alcél esetbén a maximális támogatási igény 10 millió Ft.

 

 

Az alábbi táblázat mutatja a támogatás maximális mértéket. A támogatási mértéket a település iparűzési adőerő-képessége határozza meg, amely a költségvetési törvény 2. melléklet 1.3 pontja szerinti adóerő-képességet jelenti.

 

Támogatás maxmális mértéke a települési önkormányzat iparűzési adóerő-képessége alapján
0-18.000 Ft/fő 18.001-25.000 Ft/fő 25.001-40.000 Ft/fő 40.000 Ft/fő felett
fejlesztési költség 95%-a fejlesztési költség 85%-a fejlesztési költség 75%-a fejlesztési költség 50%-a

A pályázat benyújtási határideje 2021. április 15.

 

A felhívás itt érhető el.

 

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.