electric bus 4543721 640

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Zöld Busz Projektiroda meghirdetette elektromos buszok megvásárlását támogató pályázatát, amelyre a 25 000 főnél nagyobb települések nyújthatnak be támogatási kérelmet vissza nem téritendő támogatásra, hogy a kiöregedett, magas károsanyag-kibocsátású buszokat, trolibuszokat új elektromos meghajtásúakra cseréljék.

A felhívás kiemelt célja, hogy a 25 000 főt meghaladó lakosságszámú városok számára lehetővé váljon a városi autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátása céljából a jelenlegi buszállomány részleges cseréje új elektromos meghajtású buszok valamint meglévő hálózat esetén felsővezeték nélküli önálló közlekedésre is alkalmas trolibuszok beszerzése.

Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására a KSH adatgyűjtése alapján 25 000 főt meghaladó lakosságszámú városok

  • önkormányzatai,
  • ezen önkormányzatok helyi személyszállítási közszolgáltatói,
  • az önkormányzatok és a közszolgáltatók konzorciumai, 
  • konzorciumi indulás esetén konzorciumi tagként a személyszállítási közszolgáltató alvállalkozói jogosultak.

Amennyiben nem a települési önkormányzat a pályázó, akkor a pályázónak a hatályos közszolgáltatási szerződésével kell bizonyítania a pályázói jogosultságát.

Amennyiben nem a települési önkormányzat nyújt be pályázatot, a pályázó tudomásul veszi, hogy a szolgáltató birtokába adott, vagy más módon rendelkezésére bocsátott eszközök finanszírozására, használatára, karbantartására és visszaszolgáltatására vonatkozó szabályokat alkalmazni kell.

A Felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

A) Önállóan támogatható tevékenységek:

  • A helyi közösségi közlekedési szolgáltatás színvonalának és működési hatékonyságának fejlesztése, valamint környezetterhelésének javítása új elektromos meghajtású autóbuszok és/vagy önjáró trolibuszok beszerzésével.

B) Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  •  Helyi közösségi közlekedési közszolgáltatás ellátásához használt telephely elektromos járművek töltéséhez szükséges eszközökkel, illetve infrastruktúra elemekkel történő fejlesztése.
  •  A helyi közösségi közlekedési közszolgáltatás működési hatékonyságát javító fejlesztések, szervezési megoldások kialakítása.

A Felhíváshoz benyújtott pályázat a helyi közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő autóbusz-flotta legfeljebb 35 százalékának, de minimum 4 db jármű cseréjét célozhatja. A felső korlát számítása során a helyi közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő valamennyi autóbuszt szükséges figyelembe venni, függetlenül annak üzemeltetőjétől, tulajdonosától.

A támogatás mértéke a releváns támogatási szabály alapján számított összeg, de legfeljebb 50% lehet az elszámolható költség százalékában kifejezve. Amennyiben több típusú autóbusz kiváltására kerül sor, a felső korlát kiszámítása a következő:

 

Cserélendő járműtípus Szóló járművek Csuklós járművek
EURO-0 65% 65%
EURO-1 65% 65%
EURO-2 60% 60%
EURO-3 50% 50%
CNG (régi) 40% 40%
EURO-4 45% 45%
EURO EEV 45% 45%

Amennyiben a projekt különféle környezetvédelmi besorolású járművek cseréjét tartalmazza, akkor a támogatás felső korlátját jármű típusonként, a cserélendő járművek számával súlyozva szükséges meghatározni.

A támogatási kérelmek benyújtására a 2021. január 4-től a támogatási keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 2021. február 4-ig folyamatosan lehetőség van.

A felhívás itt érhető el.

 

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.