paper 3309829 640

Hamarosan megjelenik a VMOP-1.4.1-21 (Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása) azonosítójú pályázat, amely keretében helyi önkormányzatok nyújthatnak be támogatási kérelemet az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) kidolgozására és megvalósítására vagy a már meglévő ITS módosítására, kiegészítésére.

 

A pályázat célja, hogy a megyei területfejlesztési koncepciók és területfejlesztési programok alapján kiválasztott városi jogállású településeken, várostérségekben támogatást nyújtson a fenntartható városfejlesztési intézkedésekhez. Az intézkedés a megyei integrált területi programok (ITP) keretében, azokhoz kapcsolódva valósul meg, a támogatott stratégiák kiválasztása az ITP-t elkészítő megyei önkormányzatok bevonásával történik. A megye által kijelölt városok az Integrált Településfejlesztési Stratégiával pályázhatnak a meghirdetett forráskeretre.

A Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • Városi jogállású települési önkormányzatok
    (GFO 321)
  • Helyi önkormányzati hivatal (költségvetési szerv)
    (GFO 325),
  • Nonprofit gazdasági társaság, szervezet (GFO 572, 573, 575, 576, 599), amelyben a helyi önkormányzat 100%-os tulajdoni részesedéssel rendelkezik.

A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

Várostérség pályázása esetén támogatási kérelem konzorciumi formában, vagy a várostérséget alkotó települések együttműködési megállapodását követően a stratégia készítésére kijelölt központi város által is benyújtható.

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

  • Az Integrált Településfejlesztési Stratégia elkészítése az Irányító Hatóság által megadott módszertan szerint;
  • a Versenyképes Magyarország Operatív Programhoz történő illeszkedés érdekében a 2019-ben vagy 2020-ban készült Integrált Településfejlesztési Stratégia módosítása és kiegészítése szintén az Irányító Hatóság által megadott módszertan elvárásai szerint
  • a megvalósításra kiválasztott ITS végrehajtása.

A Felhívás meghirdetésekor országos szinten az ITS-ek készítésének és megvalósításának támogatására rendelkezésre álló tervezett keretösszeg legfeljebb 440 milliárd Ft.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum a megyék által az egyes városokra allokált forrásoknak pénzügyi arányok szerinti megfelelő aránya lehet. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

A támogatási kérelemek benyújtási határideje a felhívás végelgesítése után kerül meghatározásra.

A pályázati felhívás tervezet itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.