kindergarten 2204239 960 720 kicsi

Hamarosan megjelenik a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című (VEKOP-6.1.1-21 kódszámú) pályázati felhívás, melyen akár 600 millió Ft, 100%-os támogatást is elnyerhetnek a jogosult az intézmények, szolgáltatások fenntartói/fenntartói jogok gyakorlását ellátó szervezetek vagy az épületek tulajdonosai Pest megyében

A megvalósítás helyszíne Pest megye települései lehetnek, kivéve Érd Megyei Jogú Város, valamint Budapest területét.

A Felhívás a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) való hozzáférés javítását segíti elő, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.

Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be az intézmények, szolgáltatások fenntartói/fenntartói jogok gyakorlását ellátó szervezet vagy az épületek tulajdonosai, amennyiben az alábbi támogatást igénylők körébe tartoznak:

 • Központi költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 31);
 • Helyi önkormányzatok és társulásaik (GFO 321, 327);
 • Országos és helyi nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik (GFO 351, 353, 371, 373);
 • Egyházi jogi személy (továbbiakban: egyház) (GFO 55);
 • Magyarország területén alapított és itt székhellyel rendelkező, jogi személyiségű civil szervezetek a 2011. évi CLXXV. törvény alapján (GFO 529, 563, 565, 569);
 • Közalapítvány (GFO 561);
 • Nonprofit gazdasági társaság, szervezet (GFO 572, 573, 575, 576, 599);
 • Önkormányzat többségi tulajdonában lévő vállalkozások (GFO 118).

A támogatási kérelmet benyújthatja az intézmény, szolgáltatás fenntartója, amennyiben a lehetséges támogatást igénylők körébe tartozik. Ha az intézmény, szolgáltatás fenntartója különbözik az intézménynek, szolgáltatásnak helyet adó épület tulajdonosától, abban az esetben az épület tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata szükséges a támogatási kérelem benyújtásakor.

A támogatási kérelmet benyújthatja az intézménynek, szolgáltatásnak helyt adó épület tulajdonosa, amennyiben a tulajdonos és a fenntartó is a fenti támogatást igénylők körébe tartozik. Ha az intézménynek helyt adó épület tulajdonosa különbözik az intézmény fenntartójától, abban az esetben az intézmény fenntartójának hozzájáruló nyilatkozata szükséges a támogatási kérelem benyújtásakor.

Amennyiben bérelt épületben történik a fejlesztés, és a bérelt épület tulajdonosa nem tartozik a támogatást igénylők körébe, a támogatási kérelem benyújtására kizárólag a fenntartó jogosult. A fenntartónak ebben az esetben is a támogatást igénylők körébe kell tartoznia.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

Meglévő bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde férőhelyeinek – bölcsőde, mini bölcsőde esetén legalább egy csoportszobával, illetve a családi bölcsőde esetén egy új családi bölcsőde indításával való – bővítése, melynek keretén belül támogatható:

 • felújítás, korszerűsítés (beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti fejlesztéseket),
 • átalakítás,
 • bővítés,
 • indokolt esetben új építés.

Új bölcsődei, mini bölcsődei intézmény, családi bölcsődei szolgáltatás létrehozása (beleértve: új telephely/szolgáltatás kialakítását, bezárt telephely újranyitását), melynek keretén belül támogatható:

 • meglévő épület/helyiség felújítása, korszerűsítése (beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti fejlesztéseket),
 • meglévő épület/helyiség átalakítása,
 • meglévő épület/helyiség bővítése,
 • új épület építése,
 • ingatlanvásárlás.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 600 millió Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.

A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatólag 2020. január 20-tól 2021. február 22-ig lesz lehetőség.

A felhívás tervezet itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.