6104068209 d134b246f5 b

Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program - jelentette be Kásler Miklós miniszter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Elmondta: szolgálati lakások építésére 5 milliárd forint, orvosi rendelők felújítására 4 milliárd forint, orvosi eszközök beszerzésére 2 milliárd forint áll rendelkezésre a Magyar Falu Programban.  Bővebben és jelentkezés előminősítésre alább!

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta: 100-130 háziorvosi rendelő újulhat meg és 6-700 település lehet a kedvezményezettje az orvosieszköz-beszerzési programnak. A pályázatokat április 26-tól lehet benyújtani május 27-ig.

„Orvosi rendelő” alprogram

A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

Támogatható tevékenységek
- Meglévő egycélú vagy többcélú (háziorvosi, fogorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői rendelő) egészségügyi létesítmény átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése (pl. fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, hőszigetelés, meglévő világítási rendszerek, info- és telekommunikációs hálózat korszerűsítése, mosdó(k) felújítása);
- Új, legalább három különböző alapellátási területhez kapcsolódó rendelőtípust (háziorvosi, fogorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői rendelők, illetve legalább 3 háziorvos együttműködésével létrejövő praxisközösség esetén) magában foglaló egészségügyi létesítmény építése.
- Ingatlanvásárlás;
- A támogatott tevékenységhez kapcsolódó, az orvosi rendelő rendeltetésszerű működtetéséhez szükséges berendezések beszerzése; feladatellátáshoz szükséges bútorok beszerzése eszközlista alapján;
-  Megújuló energiaforrások alkalmazása;
-  Akadálymentesítés;
-  Azbesztmentesítés.

Jelen kiírásra pályázatot nyújthatnak be:
- Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.
- Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: azok a társulások, amelyek valamennyi tagtelepülésének a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg:

  • Egycélú intézmény létrehozása
    felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
  • Többcélú intézmény létrehozása
    két rendelő típus és felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
    három rendelő típus és felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
    három rendelő típus és új építés esetén: 100 millió Ft
    négy rendelő típus és felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
    négy rendelő típus és új építés esetén: 125 millió Ft
  • Praxisközösség kialakítására intézmény létrehozása
    3 háziorvos praxisközössége és felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
    3 háziorvos praxisközössége és és új építés esetén: 100 millió Ft
    legalább 3 háziorvos praxisközössége, ezen felül legalább 2 egyéb alapellátási szolgáltató bevonása és felújítás, korszerűsítés, bővítés esetén: 30 millió Ft
    legalább 3 háziorvos praxisközössége, ezen felül legalább 2 egyéb alapellátási szolgáltató bevonása és új építés esetén: 125 millió Ft
  • A támogatott tevékenységhez kapcsolódó, a feladatellátáshoz szükséges eszközök, bútorok beszerzése: maximum 8 millió Ft.

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2019. április 26. és 2019. május 27. között van lehetőség.

„Orvosi szolgálati lakás”

Az orvosi szolgálati lakás program célja az 5000 fő, vagy ez alatti lakosságszámmal rendelkező helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati társulásoknál orvosi (kizárólag háziorvos, házi gyermekorvos) feladatot ellátó személy részére lakhatás biztosításának támogatása.

Támogatható tevékenységek
- Orvosi szolgálati lakás építése
Azon önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot, ahol az orvosi praxis tartósan (a pályázat benyújtásának időpontjától számított legalább hat hónapja) betöltetlen, és az önkormányzat a pályázat benyújtásának időpontjában már rendelkezik háziorvossal és vagy orvosi szolgáltatóval kötött feladat-ellátási előszerződéssel.

Jelen kiírásra pályázatot nyújthatnak be:
- Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.
- Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: azok a társulások, amelyek valamennyi tagtelepülésének a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

A kiírás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 5 000 000 000 forint. Az igényelhető támogatás mértékének alsó és felső határa nem került meghatározásra.

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2019. április 26. napjától folyamatosan van lehetőség.

 

„Orvosi eszköz” alprogram

A támogatás célja a települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

A kiírás keretében önállóan támogatható tevékenység:
- a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, fogorvosi, illetve a védőnői feladatellátáshoz, továbbá kizárólag belgyógyászati, kardiológiai, pszichiátriai, rehabilitációs és tüdőgyógyászati tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, bútorok beszerzése eszközlista alapján. Kizárólag állami finanszírozású közfeladatot ellátó orvosi rendelők működéséhez szükséges orvosi eszközök beszerzése támogatható.
Nem támogatható tevékenység:
- használt eszközök vásárlása
- egyszer használatos eszközök beszerzése

Jelen kiírásra pályázatot nyújthatnak be:
- Helyi önkormányzat (GFO 321) esetén:
azok a települések, ahol a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.
- Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén:
azok a társulások, amelyek valamennyi tagtelepülésének a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

Azon pályázók, akik a Magyar Falu Program keretében „Orvosi rendelő” című pályázatra is pályázatot nyújtottak be, és pozitív támogatói döntéssel rendelkeznek, ezen kiírásban beadott pályázatuk automatikusan elutasításra kerül.

A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege
- önállóan, vagy társulásként benyújtott pályázat esetén: 3 millió Ft
- önállóan vagy társulásként benyújtott pályázat esetén, melynek keretében az adott egészségügyi alapellátás (háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, fogorvosi alapellátás vagy védőnői ellátás) mellett egyéb szakirányú egészségügyi ellátás végzéséhez (kizárólag belgyógyászat, kardiológia, pszichiátria, rehabilitáció vagy tüdőgyógyászat területén)szükséges eszközök beszerzése is megtörténik: 5 millió Ft
- praxisközösség megléte, létrehozása esetén: orvosonként 3 millió Ft.

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2019. április 26. és 2019. május 27. között van lehetőség.

 

Forrás: MTI, kormany.hu

A pályázati felhívások itt érhetőek el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.