road work 1148205 960 720

Megjelent a pest megyei önkormányzatok belterületi útjainak fejlesztéseit támogató pályázati felhívás 7 milliárd forintos keretösszeggel, a kérelmeket április 23-tól lehet beadni - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Bővebben és előminősítés alább!

A pályázati felhívás célja az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén.

A fejlesztések javítják a települések népességmegtartó képességét és a településképet, segítik a munkahelyek gyorsabb megközelíthetőségét, csökkentik a közúti közlekedés okozta környezetterhelést - hangsúlyozta Rákossy Balázs.

A pályázat keretében minimum 20 és maximum 150 millió forint értékben van lehetőség az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására. Korlátozott mértékben az út tartozékainak és műtárgyainak felújítása, a szükséges csapadékvíz-elvezető vagy szikkasztó árkok kiépítése, korszerűsítése, forgalomtechnikai létesítmények megépítése is elszámolható, és lehetőség nyílik közterület-rendezésre is.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt a pest megyei önkormányzatok és vállalkozások fejlesztéseire. A hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány ellensúlyozni kívánja, hogy Pest megye a Közép-Magyarország régió részeként a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá 2014 és 2020 között.

A 2016 és 2021 között erre a célra a hazai költségvetésből rendelkezésre álló 80 milliárd forint támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati rendszerben, Pest Megye önkormányzatával együttműködve használja fel oly módon, hogy a támogatás hatékonyan és átlátható módon biztosítsa a Pest megyei értékteremtő fejlesztések eredményes megvalósítását, hozzájárulva ezzel a helyi gazdaság fejlesztéséhez és a pest megyei polgárok jólétének növeléséhez.

Az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.