KABULCITYMAPKabul kicsi

A települési rendezési tervek módosítása a 2014-2020-as uniós költségvetési források gyors és szakszerű felhasználását is segíti, ugyanis a megfelelő területi besorolások a használtbavételi engedélyek feltétele is az infrastruktúrális beruházásoknál. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az adott önkormányzatnál versenyelőnyt jelent az uniós pályázatoknál ha rendelkezik 2014-2020-as települési stratégiával, különösen, ha az illeszkedik a megcélzott pályázati lehetőségek feltételrendszeréhez.

Számos településen elavulttá váltak a rendezési tervi eszközök, illetve nem álltak össze egységes rendszerré (pl. csak egyes fejlesztési helyszínekre vonatkozó módosítások készültek el).  Különösen fontos tehát a pályázati szempontú felülvizsgálat, a 2014-2020-as támogatási tervekhez illeszkedő szempontok figyelembevétele! Jelentkezzen űrlapunkon ingyenes előminősítésünkre, ami alapján segítjük eldönteni milyen tervezési dokumentumra lehet szükségük, több évtizedes múltú településtervezési szakértőinkkel! 

A fejlesztési és rendezési feladatok ellátását a Magyarország Helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§-a írja elő a települések számára. A települési fejlesztési és rendezési tervek közül a rendezési típusú eszközrendszer megléte szigorúbban szabályozott, míg az integrált településfejlesztési stratégiai (ITS) elkészítése a kistelepülések többsége számára nem kötelező, kivéve, ha erre egyéb jogszabály – országos közérdekből – nem kötelezi őket. 

Az ITS elkészítése a fentiektől függetlenül három szempontból is hasznos:

segíti a település forrásainak koncentrálását, és befektetés-ösztönzését,

többlet pontot jelenthet (vagy akár kötelező is lehet) az uniós pályázatok benyújtásánál,

erősíti a település jogszabályi megfelelését. 

A stratégia tehát elsődlegesen egy iránytű a település önkormányzata számára, amely segít abban, hogy eligazodjon a fejlesztési/pályázati lehetőségek között. Választ ad arra, hogy a település mire koncentrálja a mindig korlátos fejlesztési erőforrásait, és hogyan fordítsa a település javára a magánbefektetők beruházási törekvéseit.

 

Jelentkezzen űrlapunkon ingyenes előminősítésünkre, ami alapján segítjük eldönteni milyen tervezési dokumentumra lehet szükségük, szakértői csapatunk mögött több évtizedes múltú településtervezési szakértők állnak! 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.