Sportpark

Augusztus 15-ig, 16.00 óráig lehet kérelmet benyújtani települési önkormányzatoknak sport park és/vagy futókör létrehozására. Egy hónapja hogy megnyílt a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpak Program kerete, ami nagyon népszerű pályázatnak bizonyult. A program elsődleges célja, hogy országosan népszerűsítése a mozgást, könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekkel.  A pályázat 100% támogatású, amennyiben futókört nem kérnek a pályázók.  Futókör esetében a futókör méretétől függően, az arra eső 50% beruházási összeghez önerő szükséges.

Pályázati szakértőink szerint érdemes élni a lehetőséggel, ugyanis a Vidékfejlesztési Program és a Terület- és Településfejlesztési Program keretein belül megnyíló uniós pályázatok  egyáltalán nem, vagy sokkal rosszabb felételekkel (pl. 5-25%-os önerő) biztosítanak majd lehetőséget sportlétesítmények kialakítására.

Az alábbi űrlapon lehet jelentkezni ingyenes előminősítésre.  Vállaljuk a pályázati anyag papír alapú kidolgozását és a pályázatok személyesen történő budapesti benyújtását.

Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.

A Program 2016. július 14-én módosult részben azzal, hogy kizárólag a futókör építéséhez 50%-os önerőt kell elkülönítenie a pályázó önkormányzatnak, ami a futókör méretétől függően 4,5/8,9 millió forint. A pályázat nem pénzalapú, az igényelt sportlétesítményeket a pályázók szakmai-nevelési-, demográfiai- illetve egyéb szempontok alapján kapják meg, amit majd egy központilag kiválasztott kivitelező épít meg. A pályázó kötelezettsége az 5 éves fenntartáson túl, az akadálymentes megközelíthetőség biztosítása és a sportlétesítmény területének előkészítése. 

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A Program keretében 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 cm széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél (1146 Budapest, Hermina út 49.) lehet benyújtani 2016. augusztus 15-ig. Az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.

A Programról részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció elérhető és elektronikusan letölthető a www.kormany.hu és www.bmsk.hu/sportpark oldalakon.

A pályázathoz demográfiai adatokkal alátámaszott részletes indoklás kidolgozására is szükség van, ezt a településkutató munkatársaink elkészítik a pályázati dokumentáció részeként.

Az alábbi űrlapon várjuk a jelentkezőket az előminősítésünkre: vállaljuk a pályázati anyag papír alapú kidolgozását és a pályázatok személyesen történő budapesti benyújtását. 

Forrás: bmsk.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.