Wine touring on bikes

Megjelent az „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” című (VEKOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás a Széchenyi 2020 keretében budapesti és pest megyei megvalósítású projeketekhez.  A felhívásban nevesített szervezetek, valamint a konzurciumi pályázók 100%-os támogatási intenzitás mellett akár 2 milliárd forintos támogatásban is részesülhetnek.

A Felhívás célja, hogy a természetjárás tág értelmezésével, a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerét hozza létre.

A Felhívás négy járásmód fejlesztését öleli fel (gyalogos, kerékpáros, lovas, kenus), hozzájárulva Magyarországon az országos hálózatok kiépítésével az aktív és ökoturizmus kínálatának bővítéséhez. A megvalósuló fejlesztések minden korosztály számára megteremtik Magyarország megismerésének, biztonságos bejárhatóságának lehetőségét. A tematikus utak, hálózatok fejlesztésének alappillére, hogy a teljes nyomvonal fejlesztése egységesen, rendszerszerűen valósuljon meg, és ezáltal járuljon hozzá a turisztikai szezon meghosszabbításához, a vendégszám növekedéséhez. A rendszer minden elemét – vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, kulturális kínálatra – egységes sűrűséggel és egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy a tematikus út piacképes termékké tudjon válni. A hálózatok kialakulásának alapvető feltétele az egységes tematika és az ezt kiegészítő, a bejárhatósághoz igazodó, azonos típusú és minőségi színvonalú szolgáltatáskínálat.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,2 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege projektenként, egy támogatási kérelem keretében: minimum 200 000 000 Ft, maximum 2 000 000 000 Ft, a támogatás maximális mértéke pedig az összes elszámolható költség maximum 100%-a.


A felhívás keretében a felhívásban nevesített szervezetek nyújthatnak be (önállóan vagy konzorcium vezetőként) támogatási kérelmet: Magyar Természetjáró Szövetség, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség, NIF Zrt., Kerékpáros Magyarország Szövetség. Kizárólag konzorciumi tagként a következő szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: helyi önkormányzat, egyéb szövetségek, egyesület, egyházi jogi személy, nonprofit korlátolt felelősségű társaság, nonprofit részvénytársaság, központi költségvetési szerv, illetve olyan gazdasági társaságok, amelyekben többségi tulajdonrésszel rendelkezik a költségvetési szerv; 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaságok (pl. állami erdészeti zártkörűen működő részvénytársaságok).

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 11-től 2016. december 30-ig folyamatosan lehetséges.

Bővebben itt

Forrás: palyazat.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.