20150226 KAR0294

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében” című (VEKOP-5.3.2-15 kódszámú) felhívás. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégiák támogatását különösen városi területeken. A cél elérését a Kormány a települési önkormányzatok együttműködésével tervezi megvalósítani a felhívásban foglalt feltételek mentén. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint, a maximális mértéke akár az összes elszámolható költség 100%-a.

A pályázatot a települési önkormányzat nyújthatja be. A felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség, amelynek keretein belül a konzorciumvezető kizárólag a támogatást igénylő helyi önkormányzat lehet, konzorciumi partnerként az alábbi szervezetek nyújthatnak be:
- többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok
- közösségi közlekedést közszolgáltatási szerződés alapján ellátó gazdasági társaságok
- jogszabály alapján meghatározott kizárólagos építtetők
- központi költségvetési szervek és intézményeik

A pályázaton belül támogatható tevékenységek

A) Kerékpárosbarát fejlesztés
- Teljes település vagy településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével.
- Települések, vagy településközpont és lakott területen kívül elérhető lakott településrész közötti kerékpárforgalmi útvonal kialakítása.
- Nem megyei jogú város esetében országos közút teljes átkelési szakasza vagy annak egy funkcionális egysége mentén létesül kerékpáros útvonal.
- Lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete közötti kerékpárforgalmi útvonal kialakítása.
- Országos vagy nemzetközi kerékpárosturisztikai útvonalra ráhordó, megszakítás nélküli regionális kerékpárosturisztikai útvonalfejlesztés.

B) Módváltás, közlekedésbiztonság, forgalomcsillapítás, akadálymentesítés
- Biztonságos – szükség szerint térfigyelő rendszer kialakításával - P+R, B+R és K+R4 parkolóhelyek és vagy rendszerek kialakítása, meglévők rendezése, korszerűsítése.
- Közlekedésbiztonsági beruházás.
- Forgalomcsillapítás a fenntartható városi közlekedés, valamint az élhetőbb városi környezet megteremtése érdekében.
- Gyalogos közlekedés feltételeinek a javítása a közösségi közlekedés átszállási pontjaihoz kapcsolódóan, különös tekintettel a közterületi közlekedési felületek akadálymentesítésére a fogyatékossággal élők vagy bármilyen probléma miatt nehezen közlekedők mobilitásának, foglalkoztatottságának a segítése érdekében.

A támogatási kérelmek benyújtása:
- első szakaszban: 2016. április 8-tól 2016. május 30-ig;
- második szakaszban: 2016. augusztus 31-től 2016. november 30-ig
lehetséges.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

Forrás: palyazat.gov.hu Kép: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.