A gazdasági növekedés forrásai között az egyik legjelentősebb tényező az innováció, a magyar gazdaság egyik lehetséges kitörési pontja. Vegyen részt javaslataival a stratégia megalkotásában, a régió stratégiai irányainak és ezáltal jövőjének, valamint forráselosztásának tervezésében!

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízásából 2013. március 7.-i „Intelligens szakosodás” címmel szervezett konzultációt a Közép-magyarországi régió helyzetének értékelésére a résztvevők véleményének és javaslatainak összegyűjtésére szervezik. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Az elmúlt év őszén széles körű társadalmi konzultációval fogalmazódott meg a „Befektetés a jövőbe” című nemzeti KFI-stratégia. Az Európai Bizottság arra ösztönzi a nemzeti és regionális hatóságokat, hogy állítsanak össze az intelligens szakosodást szolgáló kutatási és innovációs stratégiákat, hogy az EU strukturális alapjainak felhasználása hatékonyabbá váljon, és hogy fokozható legyen a szinergia a különböző EU-, nemzeti és regionális szintű szakpolitikák, illetve a köz- és magánforrásokból finanszírozott beruházások között.

Az EU tagállamainak és régióinak eszközeik és képességeik alapján meg kell határozniuk azokat a tudásspecializációkat, amelyek a leginkább illenek innovációs potenciáljukhoz. Ehhez egy „vállalkozói tényfeltárás” jellegű folyamatot kell megvalósítani, azaz be kell vonni az innovációban érintett feleket és a vállalkozásokat is. Az intelligens szakosodás így nem csupán egy felülről vezényelt (top-down) stratégiát jelent, hanem vállalkozások, kutatóközpontok és egyetemek együttműködését a tagállam vagy régió legígéretesebb specializációs területeinek, illetve az innovációt esetleg hátráltató gyenge tényezőknek a feltárását is.

Kérik, hogy regisztrációhoz e-mailben adja meg nevét, munkahelyét és beosztását.

Időpont: 2013. március 7.

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest, V. Arany János utca 10. II. emeleti Kodály-Bartók terem

Program:

09:30 – 10:00 Regisztráció

10:00 – 10:05 Köszöntő Révai András elnök INNOREG KM RIÜ Khe.

10:05 – 10:20 Az intelligens szakosodás stratégiájának jelentősége, alapjai és illeszkedése a Nemzeti KFI Stratégiához Dr. Nikodémus Antal, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium

10:20 – 10:45 Az intelligens szakosodás módszertana Kleinheincz Ferenc, Nemzeti Innovációs Hivatal szakértője


10:45 – 11:00 A Közép-magyarországi régió gazdasági, innovációs jellemzői Kiss Tamás, Nemzeti Innovációs Hivatal


11:00 – 11:50 A résztvevők véleményei, javaslatai, észrevételei Moderátor: Kleinheincz Ferenc, Nemzeti Innovációs Hivatal szakértője


11:50 – 12:00 Zárszó Révai András elnök INNOREG KM RIÜ Khe.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.