Az Európai Bizottság áprilisban teszi közzé a NER300 program második pályázati felhívását. A programban a szén-dioxid környezetvédelmi szempontból biztonságos leválasztására és geológiai tárolására, a megújuló energiaforrások hasznosítására irányuló innovatív technológiák demonstrációs projektjeit támogatja az Európai Unió. A legutóbbi kiírás magyar sikerrel zárult. A pályázati felhívás és további részletek 2013. április 3-tól lesznek elérhetőek az Európai Bizottság tematikus oldalán.

Az előzetes értesítésnek köszönhetően a tagállamok időben megkezdhetik projektjeik pályázati előkészítését. Az uniós társfinanszírozásban megvalósítandó beruházások anyagainak hiánytalan beküldésére a hivatalos kihirdetést követő három hónapban lesz lehetőség. Az Európai Bizottság várhatóan 2014 nyarán hoz döntést az újabb pályázat nyertes projektjeiről.

Tavaly decemberben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai közreműködésével benyújtott magyar projekt nyert 39,3 millió euró (mintegy 11 milliárd forint) támogatást a NER300 pályázaton. Az EU-FIRE és Mannvit Kft. által alapított EGS Hungary Konzorcium új típusú geotermikus erőművének létesítésével egy nemzetközi szinten is kiemelt jelentőségű innovatív fejlesztés valósulhat meg az alföldi régióban. A magyar pályázatot a benyújtott 34 megújuló energia projekt közül választotta ki az Európai Bizottság.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.