Elindult a Kőrösi Csoma Sándor Program. A magyar kormány olyan magyarokat keres, akik külföldi magyaroknak segítenének a magyarságukat erősíteni. Január 20-ig lehet jelentkezni.

Európába, az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, Latin-Amerikába, Dél-Afrikába vagy Izraelbe mehetnek azok a vállalkozó szelleműek, akik elnyerik a kormány január 7-én kiírt Kőrösi Csoma Sándor programjának ösztöndíját.

A „nemzeti ügyek kormánya" mindezt azért hozta létre, hogy erősítse a külhoni magyarok nemzetpolitikában betöltött szerepét, Magyarországgal való kapcsolattartását, satöbbi. Tehát az, aki elnyeri az ösztöndíjat, mehet külföldre magyar diaszpórát kutatni.

"A KIM Nemzetpolitikai Államtitkársága által létrehozott Kőrösi Csoma Sándor Program célja a diaszpóra és az anyaország magyarsága közti kapcsolatok erősítése. Az ösztöndíj keretében azt szeretnénk elérni, hogy magyarországi fiatalok látogassanak el a diaszpóra közösségeihez, segítsék értékőrző munkájukat és tájékoztatási, közösségépítő tevékenységükkel erősítsék a Magyarországhoz való kötődésüket."

Ehhez a pályázati kiírás szerint (az alapvető dokumentumokon túl) olyan ajánlások is kellenek, melyek bizonyítják, hogy a pályázó korábban részt vett hagyományőrző tevékenységekben – a dokumentum alapján ilyen például a néptánc, az énekkar, a magyar nyelvoktatás és a cserkészet.

A nyertesek öt hónapot töltenek majd külföldön és három hónapot idehaza. A külhoni tartózkodás alatt havi 350 ezer forintot kapnak majd, plusz szállás- és útiköltség-térítést, illetve a munkavégzéshez szükséges eszközöket. Itthon pedig havi 200 ezer jár majd nekik.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.