A Vajdaság székhelyén, Újvidéken tartott esemény több, mint egyszerű mezőgazdasági kiállítás, hiszen a hagyományos termékek és szolgáltatások bemutatásán túl a szakterületekhez kapcsolódó további ágazatok is képviseltetik magukat, másrészt a rendkívül nagy kiállítói és látogatói részvétel miatt erős a politikai, önkormányzati, kamarai, szakmai, civil és egyéb szervezetek jelenléte is.

Magyarország Szerbia ötödik legnagyobb import partnere és kilencedik legnagyobb export partnere. A kétoldalú kereskedelemben meghatározó szerepe van a magyarországi multinacionális cégeknek – pl. OTP, MOL, Betonút Zrt. –, és a Szerbiában működő, körülbelül 500 magyar–szerb, vegyes tulajdonban lévő kis- és középvállalatnak. Magyarország jelentős, 2865 millió eurós export- és 626 millió eurós importforgalmat bonyolít le a balkáni országokkal, és ennek csaknem egyharmadát a Szerbiával való kereskedelem teszi ki.
A Vajdaság vállalkozásaival kialakított kapcsolatok bővítése a magyar gazdaság szereplői számára is fontos érdek és sürgető feladat Szerbia várható EU tagságát is figyelembe véve. Kiemelt cél a határ menti gazdasági együttműködés javítása és az áruforgalom növelése, valamint kedvezőbb feltételek teremtése a térségbe irányuló magyar befektetések számára.
Az áruforgalom növelésén túl fontos célunk, hogy szorosabb legyen a két ország között az Unióval kapcsolatos együttműködés, és megoszthassuk tapasztalatainkat a mezőgazdasági felkészülés területén.
A magyar élelmiszeripari termékek piaci lehetőségeinek bővítése céljából a Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága évek óta támogatja a hazai gyártók megjelenését az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron, Délkelet Európa legkiemelkedőbb mezőgazdasági seregszemléjén.
A Vásár elsősorban közönségvásár, de a látogatók egy része szakmai, mert a térség legjelentősebb ilyen jellegű kiállításaként sok üzletember érkezik Szerbiából és a környező országokból üzleti szándékkal (Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró, Románia, Bulgária, Macedónia, Szlovénia stb.).
Az érdeklődő hazai gyártók számára bemutatkozási, és tárgyalási lehetőséget kínálunk a fenti kiállításon a 90 m2-es közösségi standunkon, ahol installációt biztosítunk termékeik bemutatásához, kóstoltatásához, továbbá a szerbiai kereskedelmi partnerekkel folytatandó tárgyalásokhoz. Elsődleges célunk a magyar élelmiszerek szortimentjének bővítése a szerbiai élelmiszer-forgalmazók körében.

A Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra olyan gyártók jelentkezését várja, amelyek eleget tudnak tenni az importőrök által megadott feltételeknek. (EU-s exportszám, minőségi megfelelés az EU-s, illetve a szerbiai élelmiszerforgalmazási követelményeknek, szükség esetén havi 10-20 tonna feletti gyártási kapacitás, minimum 90 nap termékszavatossági idő, a későbbi áruházlánci akciókban a belistázással kapcsolatos költségek finanszírozásának átvállalása stb.), Egyúttal vállalják, hogy biztosítják a termékmintákat, árlistáikat, céges ismertető anyagaikat az árubemutatáshoz, kóstoltatáshoz, valamint a kereskedelmi partnerek részére. A kiállítás időtartama alatt a bemutatkozni szándékozó vállalatoknak egy előre meghatározott időrendi beosztás szerint szükséges majd biztosítania képviselőinek személyes jelenlétét a magyar élelmiszerstandon.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.