Budapesti Vállalkozásfejlesztési Irodánál igényelhető MIKROHITEL PROGRAM

2012. december 13.-án az NFÜ a "Mikrovállalkozások fejlesztése” című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázati kiírás esetében a pályázatok beadási határidejét 2013. február 28-ig meghosszabbította.

A program célja

A MIKROHITEL Program /MHP/ általános célja a kisvállalkozások támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni.

A hitel célja

A hitel célja gépek, berendezések, eszközök és más beruházások finanszírozása, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítése és/vagy fejlesztése, beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök biztosítása, valamint forgóeszköz feltöltés.

A pénzügyi segítségre való alkalmasság

Az MHP pénzügyi segítségét igénylő vállalkozó és vállalkozása meg kell, hogy feleljen bizonyos követelményeknek. A pályázati dokumentációhoz szükséges formanyomtatványokat a Helyi Vállalkozói Központok biztosítják.

A hitelkérelem benyújtására jogosult személyek, vállalkozások

-nem lehet lejárt hiteltartozása, és tiszta kölcsönfelvevői múlttal kell rendelkeznie;
-rendelkeznie kell az üzletvitelhez szükséges valamennyi készséggel és képesítéssel;
-rendelkeznie kell az igényelt hitelösszeg legalább 20 százalékát kitevő saját erővel;
- a cégnyilvántartásba bejegyzett vagy bejegyzésre jogosult vállalkozásnak (legalább a cégbírósági érkeztetés megtörtént), vállalkozói igazolvánnyal rendelkező vagy arra jogosult, vagy egyéb vállalkozásra alkalmas jogosítvánnyal rendelkező személynek kell lennie;
- a vállalkozás által foglalkoztatott alkalmazottak száma nem haladhatja meg a kilenc főt;
- a vállalkozás éves nettó árbevétele legfeljebb 200 millió Ft lehet;
- életképes üzleti tervvel kell rendelkeznie, melyben a törlesztésre fordítható összeg legalább kétszerese a törlesztési kötelezettségnek;
- a vállalkozás magyarországi székhelyű, a külföldi tulajdonosi részarány nem haladja meg a 25 %-ot;
- olyan vállalkozás, amely nem elégíti ki a jelen pontban meghatározott alkalmassági kritériumokat, nem birtokolhatja a kérelmező vállalkozás tőkéjének vagy szavazati jogainak 25 %-át, vagy ezt meghaladó részét;
- a vállalkozás mind az állam, mind az önkormányzat felé teljesíti adófizetési kötelezettségeit, nincs sem illeték, sem társadalombiztosítási járulék tartozása;
- a vállalkozásnak más bank felé nem lehet lejárt hiteltartozása;
- a cég nem áll sem csőd, sem felszámolás, sem végelszámolás hatálya alatt.

A Mikrohitel Program a kedvezményes kamatozás miatt támogatásnak minősül a vonatkozó EK rendeletek alapján. A támogatás kategóriája: „D” , azaz csekély összegű (de minimis) támogatás. 

A hitel összege

A Mikrohitel összege nem haladhatja meg a 7.000.000 Ft-ot.

A hitel futamideje

A hitel futamideje maximum 96 hónapig (8 év), forgóeszköz finanszírozás esetében maximum 36 hónapig (3 év) terjedhet, az üzleti terv pénzforgalmi előjelzésében kimutatott visszafizetési képesség függvényében.

Saját erőből történő hozzájárulás

Az alkalmasság feltétele, hogy a hitelfelvevő saját forrásaiból is hozzájáruljon a befektetéshez. A hozzájárulás nem lehet kevesebb, mint az igényelt hitelösszeg 20 százaléka. 

Kamat

A hitel kamata jelenleg fix 4,9 %. A kamat és a tőke havonta fizetendő. Késedelmes fizetés esetén mind a tőke mind a kamat után évi 6 % késedelmi kamatot számolnak fel.

Ha Ön hiteligénylést nyújt be, és/vagy most indítja be vállalkozását, a hitel teljes futamidejére vonatkozó üzleti és pénzforgalmi tervet kell benyújtania. A HVK ehhez formanyomtatványokat, biztosít, melyeket a hiteligénylő tölt ki. A formanyomtatványok a HVK honlapjáról is letölthetők.

Érdeklődni a budapesti mikrohitel irodában (1085 Budapest, VIII. kerület, József körút 29.)  lehet.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.