Kiíró: Európai Bizottság - Környezetvédelmi Főigazgatóság

Pályázhat: az Európai Unióban (és Horvátországban) bejegyzett állami és/vagy magánszervezetek, intézmények

A Life+ pályázat 3 témakört támogat:

1. Természet és biodiverzitás (NAT) a veszélyeztetett fajok és élőhelyek, természeti rendszerek védelmét szolgálja.

2. Környezetvédelmi szakpolitika és kormányzás (ENV - 12 környezetvédelmi területen)  a környezetvédelmi politika és irányítás keretében kísérleti projektek támogathatók, amelyek új szakpolitikai ötletek, technológiák, módszerek és eszközök kialakításához járulnak hozzá a meghatározott 12 környezetvédelmi prioritási területen.

3. Információ és kommunikáció (pl.erdőtüzek) (INF)  a környezet- és a természetvédelemmel, valamint a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő és tájékoztató projektekhez, valamint figyelemfelkeltő és tájékoztató kampányok pl. az erdőtüzek megelőzéséről és kezeléséről.

Keret: 278 millió €, legalább 50 %-a a természet és biodiverzitásra. Ebből Magyarországra 7168 515 € jut

Támogatás formája: vissza nem térítendő. Támogatás mértéke: a támogatható költségek legfeljebb 50 %-a, kivéve a természetes élőhelyek és veszélyeztetett fajok védelme esetén a maximum 75 %. Minimum projektméret nem meghatározott, de általában nagyobb 1 millió € feletti projektköltségű programokat támogatnak. Infrastruktúra maximum 25%. Eszközbeszerzés maximum 50%, kivéve prototípus beszerzés: 100% (Life-Biodiversity, Life - Szakpolitika és irányítás)

Benyújtás a nemzeti hatósághoz 2013. június 25-ig elektronikus kitöltőprogrammal. Magyar nemzeti hatóság (ahova a pályázatokat küldeni kell): Vidékfejlesztési Minisztérium

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.