kisuzem 1

Indulnak a pályázatok, elkészült a 2024. évi pályázati menetrend az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokhoz, csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdák rendelkezésére.  Eddig soha nem látott támogatási összegek és keretek! 

 

2024. elejétől megkezdődik az új agrár- és vidékfejlesztési pályázati felhívások és támogatási jogcímek meghirdetése, a 69 kiírásból álló menetrend a cikkünk alján található linken érhető el.  A tervek a külső körülmények okán kis mértékben módosulhatnak. 

Az első pályázat meghirdetése 2024. februárjától indulhat, elsősorban az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó konstrukciókkal. Márciusban jelenhet meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások első pályázati csomagja, amely magában foglalja az élelmiszeripar, a takarmányipar, a kertészet és az állattartás beruházásait segítő felhívásokat. Ugyancsak tavasz elején tervezik azokat az ökológiai szempontból fontos földhasználat-váltást segítő támogatásokat elindítani, amelyekhez utána többéves fenntartási támogatás igénybe vételének lehetősége is megnyílik. Nyárra készülhet el a generációváltást segítő felhívás, míg őszére várhatók a vidékfejlesztési pályázati konstrukciók. Mindezek mellett az év végére egy újabb beruházási pályázati csomag meghirdetését időzítik, amely a precíziós gazdálkodást vagy éppen terménytisztítás-szárítás technológiai megújulását segíti.

2024 - Állattartó telepek fejlesztése pályázat - részletek itt

2024 - Élelemiszeripari üzemek és borászatok fejlesztése - részletek itt

2024- Kisüzemek fejlesztése - részletek itt

A felkészülést már most 2023-ban érdemes megkezdeni, az építési munkákhoz tervezésre, költségvetés készítésre van szükség, a technológiai fejlesztésekhez ajánlatokra van szükség!  A sikeres pályázatok kulcsa az alapos előkészítés, mely egy nagyobb beruházásnál a megfelelő szakemberek bevonásával is hónapokat vehet igénybe! 

A meghirdetett pályázatok lehetőséget biztosítanak majd a kis-, közepes- és nagygazdaságok számára egyaránt, hogy az elmúlt két év gazdasági-piaci változásaira reagálva, a termelésüket hatékonyabbá tegyék vagy akár a több lábon állás irányába nyithassanak. A támogatásokkal 11 olyan szakmai programot fog megvalósulni, amelyek a gazdaságfejlesztést, a zöld jövő feltételeinek megteremtését és a megújuló vidéket segítik. 2027-ig ezek révén gazdaságfejlesztésre 1500 milliárd forintot, míg a zöld jövő feltételeinek megteremtésére 1000 milliárd forintot fordítanak majd.

A cél az, hogy 2030-ra az agrárium termelékenysége a másfélszeresére, a hozzáadott érték a kétszeresére nőjön, az export pedig 50 százalékos növekedéssel 15 milliárd euróra emelkedjen.

A részletes menetrend itt tölthető le

Forrás: kormány.hu

Lépjen most!  A pályázatok elbírálása objektív szempontok alapján történik, az alapos előkészítés, az esetleges többletpontok elérésének bebiztosítása, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, előminősítést igényel. Regisztráljon alább, ingyenes, részletes előminősítésre! A regisztrálók részletes tájékoztatást kapnak az új pályázat feltételeiről és megismerhetik az elbírálás szempontrendszerét!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.