wine g9b1d048d6 640

2023. január 15-től újra lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására! 

A felhívás célja új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésénk támogatása, a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint a minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése érdekében.

Pályázat benyújtására az a borászati termékek előállítására, kiszerelésére illetve tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező természetes vagy jogi személy jogosult, amely a megvásárolt gép tulajdonosa és üzemeltetője lesz. További feltétel, hogy

  • A támogatási kérelemben és a kifizetési kérelemben megjelölt borászati gép, technológiai berendezés vonatkozásában az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból - a Vidékfejlesztési Program valamely intézkedése keretében - nem rendelkezik érvényes támogatói okirattal.
  • A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában rendelkezik működési engedéllyel.
  • Nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.
  • A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában - a kisüzemi bortermelő kérelmező kivételével - rendelkezik az üzemeltetési helyre vonatkozó adóraktári engedéllyel vagy egyszerűsített adóraktári engedéllyel.
  • A benyújtási időszak utolsó napjától számított három éven belül a borászati hatóság véglegessé vált határozattal a borászati gép, technológiai berendezés üzemeltetési helye szerinti borászati üzemet véglegesen nem zárta be, vagy tevékenységét ideiglenesen nem függesztette fel.

Támogatás olyan, 2020. január 1-jét követően első alkalommal üzembe helyezett borászati gép, technológiai berendezés beszerzéséhez nyújtható, amely hozzájárul a kérelmező versenyképességének növeléséhez. 

  • A szőlőfeldolgozáshoz, mustkezeléshez, bor-, pezsgő- vagy habzóborkészítéshez, bor, pezsgő vagy habzóbor kezeléséhez, tárolásához, érleléséhez és kiszereléséhez kapcsolódó új, első üzembehelyezésű borászati gép beszerzése.
  • Technológiai rendszer kialakítása, továbbá a szőlészeti és borászati tevékenységekhez és a termékek forgalmazásához kapcsolódó adatszolgáltatási, bejelentési, nyilvántartási kötelezettségek teljesítését, illetve az ügyvitelt és vállalatirányítást szolgáló hardver- és szoftverbeszerzés, valamint hardver- és szoftverfejlesztés.
  • A szőlőfeldolgozáshoz, valamint a borászati technológiához kapcsolódó, üzemen belüli anyagmozgatáshoz, anyagtovábbításhoz, raktározáshoz, illetve csomagoláshoz kapcsolódó új, első üzembehelyezésű borászati gép beszerzése.
  • Az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet alapján támogatott borászati gép vagy technológiai berendezés üzemeltetését szolgáló napelem- vagy napkollektorrendszer beszerzése és üzembe helyezése.

A támogatás mértéke őstermelők, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások esetében:

  • az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet 1. mellékletben nem szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 50%-a
  • az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet 1. mellékletben szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 40%-a

A támogatás mértéke nagyvállalat esetében:

  • az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet 1. mellékletben nem szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 25%-a
  • az 53/2020. (X. 27.) AM rendelet 1. mellékletben szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 20%-a

Pályázatot benyújtani 2023. január 15. és 2023. február 15. között lehet.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.