agriculture g5ed63edf3 640

Folytatódik a precíziós átállást ösztönző mezőgazdasági támogatás a következő, 2027-ig tartó finanszírozási ciklusban.

A pályázati lehetőséggel az eddigieknél is több kistermelő élhet majd. A 2021 óta elérhető pályázati támogatások mostanáig majdnem 400 milliárd forint értékű precíziós gép-, eszköz- és szolgáltatás beszerzéséhez járultak vagy járulnak hozzá.Az összes agrárberuházás értéke az áremelkedések nélkül is csaknem 23 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest, 2010-hez viszonyítva a magyar mezőgazdaság termelékenysége 41 százalékról 67 százalékra nőtt az uniós átlaghoz viszonyítva.

A szaktudás jelentősége egyre inkább előtérbe kerül, ugyanis a mezőgazdasági gépgyártók kínálata rohamos ütemben fejlődik, így a kezelésük is egyre komolyabb felkészültséget igényel. A mezőgazdaság másik fontos követelménye az utóbbi évek tapasztalatai alapján az alkalmazkodás, a termelés versenyképessége enélkül nem tartható fönn. 

A fejlesztések terén jól áll a magyar mezőgazdaság, a technológiaváltás jó irányt jelez, de a fejlődés nem állhat meg, a következő évek egyik nagy feladata a vízmegőrzés lesz.

AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállítás budapesti sajtótájékoztatóján továbbá szó volt a generációs megújulást ösztönző eszközökről is. Az átalakulás elkezdődött, és nem csak a gazdálkodó családoknál látszanak a nemzedékváltás eredményei, olyanok is bekapcsolódhatnak a mezőgazdaságba és a termeléshez kapcsolódó tevékenységekbe, akik nem gazdálkodó családból származnak.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.