wheat g0225aa76d 640Idén áprilisban indult a Focus Ventures kezelésében lévő MFB Invest Vidékfejlesztési Tőkealap, mely a beruházási pályázatokat megvalósító agrárvállalkozások likviditási nehézségeinek kezeléséhez nyújt segítséget, szükség esetén előfinanszírozza a pályázati támogatást. 

Az igényelhető összeg 5 milliótól akár 1,2 milliárd Ft-ig is terjedhet. Éves 6,5%-os hozamért és 1-3 százalék kisebbségi tulajdonosrészért az elszámolásban benyújtott minden számlának a felét kifizetik. A finanszírozás igénybevételéhez nincs szükség kezességre, pénzügyi garancia vállalására vagy ingatlan fedezetre. A Vidékfejlesztési Tőkealap tőkebefektetések útján helyez ki forrásokat. Fókuszában a Vidékfejlesztési Programban már támogatói okirattal rendelkező, beruházási típusú, a Magyar Államkincstár felé többszöri elszámolást választó projektek állnak.

Ezek európai uniós támogatási összegének akár a 100 %-át is finanszírozni tudja a finanszírozó. A beruházási döntés a támogatói okirat kiállításának eljárására épül, így biztosítva a gyors döntéshozatali eljárást. A forráskihelyezésről szóló döntés a nyilatkozati elven, az egyes hatósági nyilvántartások adatain, valamint a támogatói okirattal és a pályázattal kapcsolatos eljárási dokumentáción alapul.

A 2020-2021-es évek gazdasági kihívásai az agráriumot sem kerülték el, a szektorban a finanszírozási rés nőtt. A Vidékfejlesztési Program utófinanszírozásra épülő támogatási program, így a nyertes pályázat megvalósítását a pályázók saját költségen vagy külső források bevonásával kezdhetik meg.

A körülmények időközbeni változása sokszor finanszírozási problémákat generál akkor is, ha az adott pályázat elnyerésekor minden feltétel adott volt annak sikeres megvalósításához. A Vidékfejlesztési Tőkealap a projekt megvalósítása során a finanszírozást igénybe vevő cégek likviditási helyzetének stabilizációjában tud segítséget nyújtani.

A Vidékfejlesztési Tőkealap célja többszöri elszámolást választó olyan beruházások átmeneti tőkeági finanszírozása, amelyek forráshiány miatt az uniós támogatás előfinanszírozására nem jogosultak.

A finanszírozási döntéshez csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat és dokumentumokat szükséges rendelkezésére bocsájtani, hiszen az alapkezelő eljárása a támogatói okirat kiállításához szükséges európai uniós pályázati eljárást veszi alapul.

A tőkebefektetés alapvető feltételei:

  • Korlátolt felelősségű társasági vagy részvénytársasági forma.
  • A kérelmező rendelkezzen a Vidékfejlesztési Program valamely beruházási típusú intézkedésében támogatói okirattal.
  • A forrás mértéke a Támogatói Okirat alapján rendelkezésre álló támogatási összeg 100 %-a, melynek biztosítására akár a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül is sor kerülhet.
  • A forrás biztosítéka a támogatási összeg.
  • Az igényelt finanszírozás támogatásként történő elszámolását az alapkezelő által delegált forrásfelhasználási ellenőr segíti.

A forráskihelyezésről szóló döntés gyors, hatósági nyilvántartási adatokon és pályázati dokumentáción alapul. 

Bővebb információ itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.