wheat g0225aa76d 640Idén áprilisban indult a Focus Ventures kezelésében lévő MFB Invest Vidékfejlesztési Tőkealap, mely a beruházási pályázatokat megvalósító agrárvállalkozások likviditási nehézségeinek kezeléséhez nyújt segítséget, szükség esetén előfinanszírozza a pályázati támogatást. 

Az igényelhető összeg 5 milliótól akár 1,2 milliárd Ft-ig is terjedhet. Éves 6,5%-os hozamért és 1-3 százalék kisebbségi tulajdonosrészért az elszámolásban benyújtott minden számlának a felét kifizetik. A finanszírozás igénybevételéhez nincs szükség kezességre, pénzügyi garancia vállalására vagy ingatlan fedezetre. A Vidékfejlesztési Tőkealap tőkebefektetések útján helyez ki forrásokat. Fókuszában a Vidékfejlesztési Programban már támogatói okirattal rendelkező, beruházási típusú, a Magyar Államkincstár felé többszöri elszámolást választó projektek állnak.

Ezek európai uniós támogatási összegének akár a 100 %-át is finanszírozni tudja a finanszírozó. A beruházási döntés a támogatói okirat kiállításának eljárására épül, így biztosítva a gyors döntéshozatali eljárást. A forráskihelyezésről szóló döntés a nyilatkozati elven, az egyes hatósági nyilvántartások adatain, valamint a támogatói okirattal és a pályázattal kapcsolatos eljárási dokumentáción alapul.

A 2020-2021-es évek gazdasági kihívásai az agráriumot sem kerülték el, a szektorban a finanszírozási rés nőtt. A Vidékfejlesztési Program utófinanszírozásra épülő támogatási program, így a nyertes pályázat megvalósítását a pályázók saját költségen vagy külső források bevonásával kezdhetik meg.

A körülmények időközbeni változása sokszor finanszírozási problémákat generál akkor is, ha az adott pályázat elnyerésekor minden feltétel adott volt annak sikeres megvalósításához. A Vidékfejlesztési Tőkealap a projekt megvalósítása során a finanszírozást igénybe vevő cégek likviditási helyzetének stabilizációjában tud segítséget nyújtani.

A Vidékfejlesztési Tőkealap célja többszöri elszámolást választó olyan beruházások átmeneti tőkeági finanszírozása, amelyek forráshiány miatt az uniós támogatás előfinanszírozására nem jogosultak.

A finanszírozási döntéshez csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat és dokumentumokat szükséges rendelkezésére bocsájtani, hiszen az alapkezelő eljárása a támogatói okirat kiállításához szükséges európai uniós pályázati eljárást veszi alapul.

A tőkebefektetés alapvető feltételei:

  • Korlátolt felelősségű társasági vagy részvénytársasági forma.
  • A kérelmező rendelkezzen a Vidékfejlesztési Program valamely beruházási típusú intézkedésében támogatói okirattal.
  • A forrás mértéke a Támogatói Okirat alapján rendelkezésre álló támogatási összeg 100 %-a, melynek biztosítására akár a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül is sor kerülhet.
  • A forrás biztosítéka a támogatási összeg.
  • Az igényelt finanszírozás támogatásként történő elszámolását az alapkezelő által delegált forrásfelhasználási ellenőr segíti.

A forráskihelyezésről szóló döntés gyors, hatósági nyilvántartási adatokon és pályázati dokumentáción alapul. 

Bővebb információ itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.