john deere 3436611 340

Tavaly alapjaiban alakult át a Széchenyi Kártya Program, az Agrár Széchenyi Kártya Plusz az első volt a krízistermékek sorában, ezzel az Agrárminisztérium az elsők között reagált a járványhelyzetre.

Nagy István agrárminiszter ismertette, hogy a tavaly tavasszal indult, 100 százalék kamattámogatás, kezességi díj- és költségtámogatású és 90 százalékra emelt kezességvállalással működő Agrár Széchenyi Kártya Plusz iránt várakozáson felüli volt az érdeklődés, a 2020 végéig működő konstrukcióban mintegy 5100 befogadott ügyletben csaknem 97 milliárd forint hitelt helyeztek ki.

 

Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel eddigi 100 millió forint maximális keretét 200 millió forintra emelték az idén.

Az agrárminiszter szólt arról, a tárca saját költségvetési forrásainak terhére nyújtott kamat-, kezességi díj és költségtámogatással biztosítja, hogy a finanszírozás kedvező legyen a vállalkozások számára. Alapesetben az Agrárminisztérium évi 4 százalékpont kamattámogatást nyújt, továbbá 50 százalékos mértékű kezességi díj támogatást is biztosít a vállalkozásoknak, így ők jellemzően kevesebb, mint évi 1 százalék díj mellett vehetik igénybe Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalását.

Az Agrár-Széchenyi Kártyához kapcsolódóan a minisztérium hangsúlyt helyez a kedvezőtlen időjárási jelenséggel, piaci helyzettel érintett mezőgazdasági vállalkozások támogatására. Részükre 100 százalékos mértékű kamat és kezességi díj támogatást nyújt, emellett megtéríti a hitelfelvételéhez, fenntartásához kapcsolódó költségeket.

A 2019-ben 100 milliárd forint hitelkerettel meghirdetett, széles körben igénybe vehető, beruházási hitelekhez kapcsolódó, 80 százalékos mértékű kamattámogatási programjukat idén június 30-ig meghosszabbították.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.