honey bees 401238 640

Az Agrárminisztérium csekély összegű, vissza nem térítendő, átmeneti  támogatást nyújt azoknak a  természetes vagy jogi személyeknek akik méhállománnyal rendelkeznek. A támogatást 950 millió Ft-os keretből nyújtják és a méhállomány egészégügyi kondíciójának a megőrzésére fordítható.

A rendelet célja, hogy a méh tenyésztéssel foglalkozó személyek vagy vállalkozások megfelelő anyagi támogatást kapjanak a tenyészetük egészségügyi állapotának a megtartásához.

A támogatás igénybevételére az a méhészeti termelő tevékenységet végző természetes vagy jogi személy jogosult, aki vagy amely:

 

  • a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (a továbbiakban: Támogatási törvény) 28. § (3) bekezdése szerinti nyilvántartásba vételi kötelezettségének eleget tett, és a Támogatási törvény 28. § (3a) bekezdésének megfelelően a támogatási kérelem benyújtásakor a Támogatási törvény alapján vezetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben kérelemre nyilvántartásba vett ügyfélként szerepel;
  • a támogatási időszak november 15. napján a TIR-ben nyilvántartott méhállománnyal rendelkezik;
  • a támogatási időszakban a 119/2007. (X. 18.) FVM rendeletben foglaltaknak megfelelően bejelentette a támogatási időszakban elvégzett, a 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 7. §-a szerinti monitoring vizsgálat során az adataiban megállapított változásokat az illetékes megyei kormányhivatalhoz;

és a támogatási kérelem benyújtásának idején

 

  • nem áll felszámolási, végelszámolási eljárás vagy csődeljárás alatt,
  • megfelel az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. § (1) bekezdés a) és c) pontjában foglalt követelményeknek.

A támogatás mértékét a kérelmező tenyészetében lévő méhállományában és a Tenyészet Információs Rendszerben a támogatási időszak november 15. napján - nyilvántartott méhcsaládszám alapján kell meghatározni. A támogatás összege méhcsaládonként 1000 forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret mértékét.

A támogatási kérelem 2021. február. 01. 00:00 és 2021.03.01. 23:59 között elektronikus úton nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz, az erre a célra rendszeresített űrlapkitöltő felületen keresztül a Kincstár honlapján közzétett közleményben foglaltaknak megfelelően.

Amennyiben az adott évben benyújtott támogatási kréelmek meghaladják a támogatás keretösszegét, úgy a támogatási összeg a túllépéssel arányosan csökken.

A rendelet itt érhető el.

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.