wheat 3241114 640

Orbán Viktor levelet küldött a magyar agráriumban dolgozóknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül. A miniszterelnök a levelében köszönetet nyílvánít a mezőgazdaságban dolgozóknak és említést tesz arról a nagyszabású változásról, ami a magyar vidékfejlesztést fogja érniteni a 2021-2027-es támogatási ciklusban.

A levél elején a miniszterelnök a magyar gazdatársadalom megbízhatóságát és kitartását dícséri, ami a koronavírus járvány idején is megmutatkozott.  Orbán Viktor leírja, hogy a tavalyi évben 25 milliárd Ft-al segítették a járvány által negatívan érintett gazdák boldogulását, ezután megemlíti a novemberben elfogadott törvényjavaslatot, ami a mezőgazdasági őstermelőkről, az őstermelők családi gazdaságáról és a családi mezőgazdasági társaságokról szól. 

A levél egy jelentős változásról számol be mégpedig, hogy a kormány a következő hét évben, a Közös Agrárpolitika elnevezésű vidékfejlesztési programon keresztül összesen 4.265 milliárd Ft támogatást biztosít a magyar vidék, mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. Ehhez kapcsolódik még, hogy az eddig 17,5%-os támogatása helyett 80% társfinanszírozást biztosít a magyar költségvetésből az uniós források mellé. 

Levelében a miniszerelnök felhívja a figyelmet a magyar termékek védelmére mind a haza mind a külföldi piacon, emelett megemlíti a "Válaszd a hazai" c. kampányt, aminek a célja a már említett magyar termékek védelme.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.