mezőgazdaság

A pályázat célja, hogy erősítse a termelők biztosabb integrációját az élelmiszerláncba, és az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek és az azok keretében előállított termékek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az évenkénti igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg 1000 euró termelőnként. A támogatás igénybevételére azok az aktív mezőgazdasági termelők, illetve ezen termelők csoportjai jogosultak, akik minőségrendszer tagjai, vagy akik oltalom alatt álló elnevezésű terméket állítanak elő.  

A VP3-3.1.1-19 kódszámú "Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása" című felhívás célja a termelők élelmiszerláncba történő integrálásán túl a mezőgazdasági termelők által előállított magasabb hozzáadott értékű és minőségű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerekben való részvételének ösztönzése.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy a támogatást igénylő tagságának kezdete a minőségrendszerben, illetve részéről az adott oltalom alatt álló elnevezés első használata nem lehet korábbi, mint 2014. január 1.

A felhívás keretében támogatható a különböző minőségrendszerekben való részvétel az alábbi célterületi bontás szerint:
A) célterület esetében: A támogatást igénylő termékével az 1151/2012/EU rendelet hatálya alá tartozó minőségrendszerekben vesz részt. Az előállított termék megfelel az 1305/2013/EU rendelet 16. cikk (1) bek. a) pontjában foglaltaknak.
B) célterület esetében: A támogatást igénylő az 1305/2013/EU rendelet 16. cikk (1) bek. b) pontnak megfelelő, a nemzeti elismerési rendelet alapján elismert és notifikált nemzeti minőségrendszerben vesz részt.
C) célterület esetében: A támogatást igénylő az 1305/2013/EU rendelet 16. cikk (1) bek. c) pontja szerinti, a nemzeti elismerési rendelet alapján elismert és notifikált terméktanúsítási rendszerben vesz részt.

Az évenkénti támogatási összeg 1000 euró termelőnként, mely egyösszegű átalány formájában kerül kifizetésre. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 5000 eurónak megfelelő forintösszeg /termelő, illetve csoport/5 év.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. március 2. napjától 2022. december 30. napjáig van lehetőség.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.