fafeldolgozás

Ismét megnyílt az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című (VP5-8.6.1-17 kódszámú) pályázati felhívás. A támogatási kérelem benyújtásának utolsó határideje 2020. december 31-re módosult.

A felhívás célja az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához és a természetközeli gazdálkodási módok elterjedéséhez szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése, valamint az erdei termékek és melléktermékek gazdasági hasznosításához szükséges elsődleges feldolgozást szolgáló gépek és berendezések biztosítása, beleértve a lokális megújuló energia rendszer kiszolgálását, faipari feldolgozás előkészítését szolgáló gépeket, technológiát is.

Támogatási kérelmet az a személy/szervezet nyújthat be, aki/amely rendelkezik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 28. §-a szerint ügyfél-azonosítóval.

A pályázat keretén belül támogatható tevékenységek az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához szükséges gépek és eszközök beszerzésére irányulnak, melyek:
1. az erdőgazdálkodásban használt gépek,
2. fatermékek felkészítését szolgáló gépek,
3. erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztések.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg a korábbi 4,00 milliárd Ft-hoz képest 6,33 milliárd Ft-ra emelkedett. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: támogatást igénylőnként maximum 100 millió Ft. A támogatási intenzitása a Közép-Magyarországi régióban 40%, az összes többi régióban 50%.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.