felhasználóbarát

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) péntek délután tette közzé, hogy az Európai Unió jóváhagyta az egységes kérelmek beadási határidejének meghosszabbítását, így várhatóan május 23-ig lehet szankciómentesen benyújtani a mezőgazdasági támogatások iránti igényeket. A határidő meghosszabbítását, továbbá az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket rögzítő szabályok megjelenése a napokban várható.

Gyuricza Csaba, az MVH elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az idei kérelmeket - az eredeti határidőnél egy héttel - tovább lehet benyújtani az MVH-hoz, melynek eredményeképpen a további, benyújtással kapcsolatos határidők is kitolódnak. Hozzátette, hogy az EU - a múlt évhez hasonlóan - legfeljebb egy hónapos hosszabbítást engedélyezett, viszont a kifizetések ütemezésének eltolódásának elkerülvén hazánk csak rövid halasztást biztosít, ugyanis a hosszabb határidő biztosítása kockáztatná az októberi előlegfizetést. 

A határidő meghosszabbításról szóló és az egységes kérelmekhez kapcsolódó egyéb határidőket rögzítő szabályok megjelenése a napokban várható.
Az MVH elnöke arra is kitért tájékoztatásában, hogy mintegy 124 221 egységes kérelmet nyújtottak be 2016. május 11-ig, mely a tavalyi benyújtási kérelmek számánál kevesebb.

A fenteikre tekintettel Gyuricza Csaba arra kérte a kérelmet benyújtó gazdálkodókat, hogy igényeik beadását ne az utolsó pillanatra hagyják, ezzel jelentősen csökkenthetik a falugazdászok és az elektronikus felület túlterhelését.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.