Rövid felkészülési idő után már október környékén elindulhatnak az állami földekre a licitek - mondta a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjújában a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

 

Arra a kérdésre, hogy mekkora bevétele lehet ebből az államnak, az államtitkár azt mondta: ma egy hektár szántóföld átlagosan egymillió forintba kerül. "Most még azt nem tudjuk, hogy liciteken milyen árak alakulnak ki, de ha ezzel számolunk, akkor százmilliárdos bevétel keletkezik" - fejtette ki.

Bitay Márton felidézte, hogy alacsony kamatozású hitelkonstrukció segítségével vásárolhatnak területet a földművesek a 380 ezer hektár állami földterületből. Hangsúlyozta: egyértelműen a kis- és családi gazdálkodóknak segít az állam a földterületek értékesítésével. Felidézte, a kormány felkérte a Magyar Fejlesztési Bankot egy kedvező hitellehetőség kidolgozására. A megvásárolt területre húszéves elidegenítési, terhelési tilalom, valamint állami visszavásárlási jog vonatkozik.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.