videkfejlesztes

Az új vidékfejlesztési program az eddiginél több lehetőséget biztosít a gazdák számára - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vidékfejlesztésért felelős alelnöke.

 

Hubai Imre elmondta: az unió által is jóváhagyott vidékfejlesztési program a többi között alkalmas lehet arra is, hogy a mostanihoz hasonló időjárás - hőség, esőzés, viharok - által okozott gondokat könnyebben kezelhessék a gazdálkodók. Példaként említette, hogy a gazdák olyan agrárkörnyezet-gazdálkodási forráshoz juthatnak hozzá, amely a talajkímélő technológiák révén a víztakarékos gazdálkodást teszi lehetővé.

Elmondta, a gazdálkodók várják az új vidékfejlesztési program öntözésfejlesztési forrásainak megnyílását is, valamint az agrárkörnyezet-gazdálkodási és az ökológiai, továbbá a fiatal gazdákat segítő támogatások finanszírozását lehetővé tévő forrásokat. Ezek a kiírások már várhatóan szeptemberben megjelennek - tette hozzá.

Közölte azt is, hogy a NAK tagjai számára hamarosan hozzáférhető lesz egy, az új vidékfejlesztési program lehetőségeit ismertető kézikönyv, amely segíti az érintetteket a lehetőségek közötti eligazodásban. A kézikönyv augusztus végére készül el.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.