tehen

Akár már néhány hektárral bíró gazdálkodók is eredményesen pályázhatnak a mintegy 1300 milliárd forintos vidékfejlesztési program beruházási támogatásaira - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 

Kis Miklós Zsolt az Európai Bizottság által jóváhagyott programról elmondta: sokkal egyszerűbb lesz a pályázati felhívások kidolgozása és a pályázaton való részvétel is. 

Kiemelte: óriási eredmény, hogy az Európai Bizottság is elfogadta a kormány célját, amely szerint a mezőgazdaság gerincét adó, kisebb és közepes vállalkozásokat tennék versenyképesebbé a program segítségével.    

Az államtitkár szerint a tárca elsősorban az agrárgazdaság azon területeit kívánja támogatni, amelyek munkaerő-igényesek, így potenciális munkahely-teremtési lehetőséggel bírnak. Ilyen az állattenyésztés, a kertészet (zöldség- és gyümölcstermesztés), valamint az erdőgazdaság - mondta. 

Az ezekhez kapcsolódó feldolgozóipari tevékenységeket több mint 200 milliárd forinttal támogatják, ez segíti az elmozdulást az alapanyag-termeléstől a feldolgozottabb termékek felé, amelyeknél magasabb a hozzáadott érték - fejtette ki.

Kis Miklós Zsolt szerint a 2020-ig lehívható 1300 milliárd forint elegendő lesz a legfontosabb ágazati beruházásokra, de jut majd vidékfejlesztési és környezetvédelmi intézkedésekre is ebből a forrásból.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.