A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) folyamatosan bírálja a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján benyújtott támogatási kérelmeket. Az 50-50 %-ban uniós illetve a Vidékfejlesztési Minisztérium által finanszírozott program keretében biztosított támogatások célja a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése.

Méhészek kapnak támogatástAz MVH május 15-ig összesen 127,8 millió forint támogatási összeg kifizetéséről rendelkezett: a méhész-gazdálkodók vándoroltatáshoz és mézkinyeréséhez szükséges új eszközök beszerzésének támogatására 79,2 millió forintot, a higiénikus aljdeszka, illetve a kaptárok azonosítására szolgáló RFID-chip beszerzésének támogatására mintegy 800 ezer forintot, míg az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és tagszervezetei összesen 47,8 millió forintot kapnak.

A varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása intézkedés esetében 2013. április 6-án lezárult a kérelem-benyújtási időszak. Az MVH megyei kirendeltségeihez összesen 6 668 db támogatási kérelem érkezett, melyek feldolgozása folyamatban van. A kifizetésekre az összes kérelem érdemi bírálatának lezárását - illetve a rendelkezésre álló keret figyelembe vételével a jogos igények visszaosztását - követően, előreláthatóan 2013 júliusában kerülhet sor.

A méhcsaládok számának szinten tartásához igénybe vehető támogatáshoz a méhész-gazdálkodók kérelmeiket 2013. augusztus 3-ig postai úton vagy személyesen nyújthatják be a Hivatalhoz.


Figyelem! A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) - 2012. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan - nyilvántartott méhcsaládok száma.

Forrás: mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.