Lezárult a mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcím keretében 2012-ben benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. Az élelmiszeripari feldolgozók összesen újabb 7,9 milliárd forint támogatáshoz jutnak. A döntések kipostázását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte.
A 2012. június 22 - július 23. közötti időszakban benyújtott támogatási kérelmek alapján, a feldolgozóipari tevékenységük mértéke alapján mezőgazdasági, illetve nem mezőgazdasági termelőnek minősülő ügyfelek igényelhettek támogatást élelmiszeripari feldolgozó tevékenységgel kapcsolatos beruházás megvalósításához a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.
 
A támogatási kérelmekben szereplő támogatási igény jelentős összegére tekintettel a Vidékfejlesztési Minisztérium a jogszabály alapján - a mezőgazdasági, illetve a nem mezőgazdasági termelők támogatásához együttesen - rendelkezésre álló 5 milliárd forint összegű forrást 7,9 milliárd forintra emelte meg. Ennek eredményeként összesen 148 kérelmező nyerte el a támogatást. Mezőgazdasági termelők esetén a legalább 55 pontot, nem mezőgazdasági termelők esetén a legalább 54 pontot elérő kérelmeket hagyhatja jóvá a Hivatal a jogszabályban előre meghirdetett értékelési rendszer alapján.
 
Az MVH megkezdi a határozatok kipostázását az ügyfelek részére. A támogatási összeg igénylésére az ügyfeleknek a támogatási határozatuk jogerőre emelkedését követően, a jogszabály alapján a jogcím vonatkozásában megnyíló kifizetési kérelem benyújtási időszakokban nyílik lehetőségük.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.