Az egységes kérelem 2012. május 15-ét követően még 2012. június 11-ig benyújtható a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), de ebben az esetben a támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökken.

2012. évi egységes kérelem: június 11. az utolsó határidő!2012. június 1-től a többlet támogatási igény bejelentésére irányuló egységes kérelem módosítására már csak a késedelmes módosításra vonatkozó jogkövetkezmény alkalmazása mellett van mód június 11-ig. A módosítással érintett támogatási jogcímre megállapított támogatási összeg ebben az esetben munkanaponként 1%-kal csökken.

A 2012. június 11. után benyújtott egységes kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, illetve az egységes kérelem többlet támogatási igény bejelentésére irányuló módosítását nem tudja befogadni.

A mai napig 177 771 kérelem érkezett, területalapú támogatást több mint 5 millió hektárra igényeltek.

Az idén bevezetett jogcímek közül az elkülönített bogyós gyümölcs támogatásban csak mintegy 35%-a érkezett be a várt kérelmeknek. Az igényelheti ezt a támogatást, aki 2008-ban rendelkezett az egységes területalapú támogatásban jóváhagyott földieper, vagy málna területtel. Az MVH több mint 600 ilyen ügyfelet tart nyilván, azonban eddig körülbelül 220 ügyfél igényelte csak a támogatást. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy aki elmulasztja 2012. június 11-ig az igénylést, annak elkülönített bogyós támogatást az MVH nem fizet.

Az idei évben megnyílt Natura 2000 erdőterületeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatásra eddig mintegy 2500 ügyfél nyújtott be kérelmet. Annak ellenére, hogy a beadott kérelmek darabszáma az előző heti adatokhoz jelentősen növekedett, ez még mindig jóval kevesebb, mint az előzetesen várt kérelemszám. Azok az érintett ügyfelek, akik nem nyújtottak be igénylést a jogcímre, 2012. június 11-ig még megtehetik.

Forrás: mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.