40 milliárd forinttal újra pályázatot hirdet az állattartó telepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Minisztérium – jelentette be Fazekas Sándor tárcavezető az MTV Ma Reggel című műsorában. A támogatási kérelmeket augusztus 1-31. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Azok a gazdák pályázhatnak, akik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartásában szereplő állattartó telepet üzemeltetnek. Egy pályázó legfeljebb 870 millió forintot igényelhet, míg a kisértékű beruházásokra maximum 25 millió forintot kérhetnek a jelentkezők. A keretösszeg 10%-át a kisértékű (maximum 25 millió forintos támogatási igényű) beruházásokra különítette el a tárca. A hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 40-60%-a lehet.

A támogatást az állattartó telepek bővítésére, a takarmányozási és a műszaki színvonal, az állategészségügyi és az élelmiszerbiztonsági feltételek, az infrastruktúra, valamint a munkakörülmények javítására lehet felhasználni. A forrás azt is elősegíti, hogy a telep megfeleljen a trágya elhelyezését szabályozó uniós előírásoknak.

A pályázattal a Vidékfejlesztési Minisztérium célja az állattenyésztés és a növénytermesztés felborult arányának helyreállítása. A tárca elszánt az állattenyésztés talpra állításában, ezért az ágazat kiemelt támogatást kap az európai uniós és a nemzeti forrásokból is.

Pályázati felhívás - itt

Beszámoló egy korábbi támogatásból megvalósított beruházásról - cikkünk a táblázat után folytatódik.

 

Az ország egyik legjelentősebb beruházásnak nevezte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter május 21-én a Hungerit Zrt. átadott baromfitelepét Csongrád megyében.


Fazekas Sándor elmondta, évente kétmillió csirkét nevelnek majd a Felgyő és Csanytelek között elhelyezkedő telepen, ami segít abban, hogy helyreálljon az állat- és növénytermesztés egyensúlya Magyarországon. Ilyen beruházások szükségesek ahhoz, hogy elérjék a nemzeti vidékstratégiában rögzített célokat – húzta alá.

Emlékeztetett, hogy országszerte 46 milliárd forintból 338 állattartó telepek korszerűsítését célzó beruházás zajlik jelenleg is, a Faragó-tanyának ebből mintegy 710 millió forintot jutott.

Részletek az alábbi videoban: (Lejátszáshoz kattintson a "Lejátszás/Play" gombra)

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.