A tanyafejlesztési programok célja, hogy egy tanya előállítsa a saját élelmiszer-alapanyagszükségletét, valamint a felesleget piaci minőségben tudja értékesíteni közvetlen környezetében, kistérségében.


A tanyafejlesztési programok sikerének alapja a megtermelt termékek feldolgozására, értékesítésére vonatkozó információk ismerete, a hitelesség, a fenntartható minőség, a regisztrált és elismert tevékenység.


Kiemelt terület a tanyasi gazdálkodók számára azon növény- és állatfajták ismerete, amelyek az extenzív tartástechnológiát bírják, termesztésük, fenntartásuk, alacsony költségigényű, de a végső termékeik piacképesek.


Az utóbbi időben a jogalkotó több rendelettel és jogszabállyal segítette a vidéki családi vállalkozókat, megnyitva számukra a piaci kapukat, hogy a háznál előállított termékeiket értékesíthessék.
A kistermelői és őstermelői termék-előállításnak ma Magyarországon nincs egy egységes szemléletet tükröző információs kiadványa, amelyből a családi vállalkozások az alap-, technológiai, minőségbiztosítási, marketing és gazdálkodási információkat megszerezhetik. Nincs egy olyan gyakorlati képzési hely, ahol a tervezett tevékenység megismerhető, a mestervizsga letehető.
A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetként (NAKVI) a Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központ (KÁTKI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) érintett főosztályaival együttműködve közösen tervezi elkészíteni azt az alap kiadványt és tanulmányt, amelyek a fentiekben érintett témakörök alapinformációit tartalmazzák. A program koordinációját a NAKVI végzi.


A program költségvetése 15 millió forint.


A tanyafejlesztési programok sikere érdekében a tanulmány kiemelten foglalkozik az értékesítési csatornák bemutatásával, a közvetlen marketingtevékenység menedzsmentjével. Emellett pozitív és negatív példákat mutat be esettanulmányokon keresztül, amik nagyban segíthetik az új vállalkozások megfontolt tervezését.


A tanulmány egyben a megvalósíthatósági tanulmánya a NAKVI és KÁTKI közös tervezésében megvalósuló Kistermelői és Őstermelői Országos Képzési Központnak. A Képzési Központ a
Vidékfejlesztési Hálózat részeként fog működni, a NAKVI képzési és szervezési irányítása alatt. A tanyafejlesztési programokban nyertes pályázók a program során megkapják az alapképzést a háznál történő termék-előállításról.

Forrás: Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.